Δώρα προσφέρουν το προσωπικό των αφορολογήτων ειδών των αεροδρομίων στα παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Πάφο

Το προσωπικό των αφορολογήτων ειδών των αεροδρομίων Πάφου και Λάρνακας

θα προσφέρουν δώρα και ευχές στα παιδιά με ειδικές ανάγκες του Ειδικού Σχολείου Θεοσκέπαστη στην Πάφο και στα παιδιά του ιδρύματος Μαργαρίτας Λιασίδου σε ειδική εκδήλωση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στο ίδρυμα Μαργαρίτας Λιασίδου στις 9:00 με 12:00 το πρωί όπου θα φιλοξενηθούν και τα τριάντα παιδιά που φοιτούν στο δημόσιο Ειδικό Σχολείο Θεοσκέπαστη.

Τοπροσωπικό μάλιστα των αφορολογήτων ειδών των αεδρομίων θα προσφέρουν και πρόγευμα στα παιδιά με ιδιαιτερότητες.

Η Άντρη Νεοκλέους Κοντού Διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου Θεοσκέπαστη δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ερωτηθείσα σχετικά, πως στο Ειδικό Σχολείο Θεοσκέπαστη φοιτούν τριάντα παιδιά με πολλαπλές σωματικές και νοητικές αναπηρίες ηλικίας τριών έως εικοσιενός ετών .

Το σχολείο είπε, στελεχώνεται από 7 ειδικούς εκπαιδευτικούς , 2 λογοπαθολόγους, 3 φυσιοθεραπευτές , 2 εργοθεραπευτές, 1 ειδική γυμνάστρια, και 2 τεχνολόγους και 11 σχολικές συνοδούς.

.

Η κ Νεοκλέους σημείωσε επίσης πως μερικά από τα προγράμματα που προωθούνται στο Ειδικό Σχολείο «Θεοσκέπαστη» είναι οι Ειδικοί Ολυμπιακοί, η συνεργασία και η ένταξη παιδιών στο τυπικό Δημοτικό Σχολείο, η συμμετοχή στο πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής και στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Litter Less, το πρόγραμμα Κηπουρικής και Τεχνολογίας και πολλά άλλα.

Το Ειδικό Σχολείο Θεοσκέπαστη συνέχισε, είναι το μοναδικό δημόσιο σχολείο στην Πάφο για παιδιά με ιδιαιτερότητες και σημείωσε πως όραμα της είναι όπως το σχολείο μετατραπεί σε ένα ανοικτό σχολείο στο κόσμο αλλά και να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε η τοπική κοινωνία να ανοίξει περισσότερο τις πόρτες της προς το σχολείο .

Επίσης σύμφωνα με την κ Κοντού, στο Ειδικό Σχολείο Θεοσκέπαστη όπου ο δάσκαλος μετατρέπεται ουσιαστικά σε συνοδοιπόρο και καθοδηγητή στο δρόμο για τη γνώση, καλλιεργούνται οι τέχνες της Μουσικής , των εικαστικών, του θεάτρου του χορού αλλά και η άθληση αποτελείται μέρος των δραστηριοτήτων όπως Φυσική άσκηση, κολύμβηση, bowling, και στίβος.

Επεσήμανε επίσης πως στα προγράμματα του σχολείου εντάσσονται δραστηριότητες που είναι, κατά κύριο λόγο, βιωματικές και πολυαισθητηριακές. Με απλά λόγια, κατέληξε αν οι μαθητές ακούσουν κάτι ενδέχεται να το ξεχάσουν, αν όμως το δουν παράλληλα, μπορεί να το θυμηθούν κι αν το κάνουν πράξη… θα το εμπεδώσουν.

Εξάλλου στο Ίδρυμα Μαργαρίτας Λιασίδου που φοιτούν 20 παιδιά , ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Μαργαρίτας Λιασίδου Οικονόμος Στυλιανού Σοφοκλέους ανέφερε ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ , πως το ίδρυμα λειτουργεί εδώ και είκοσι χρόνια, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στη πόλη και επαρχία Πάφου σ’ αυτόν τον ευαίσθητο και ευάλωτο τομέα των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Παρατήρησε ωστόσο, πως σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνούμε όλοι, λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν πληγεί περισσότερο τα Ιδρύματα που είναι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί , και στηρίζονται απλά στην αγάπη και τις ευαισθησίες των συμπολιτών μας.

Ο πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Μαργαρίτας Λιασίδου αναφέρθηκε και στην μεγάλη μέρα της χριστιανοσύνης που γιορτάζουμε σε μερικές ημέρες, τη γέννηση του Χριστού. Αυτές τις μέρες είπε « της αγάπης, της αλληλεγγύης, πρέπει να δείχνουμε ιδιαίτερες ευαισθησίες σ’ αυτά τα άτομα», γιατί σημείωσε, « η κρίση είναι ευλογημένη από το Θεό , αφού επιτέλους θα μας κάνει ανθρώπους ώστε να σταθούμε ο ένας στα προβλήματα των άλλων , και χέρι – χέρι να πιαστούμε για να έρθουν καλύτερες μέρες».  

Στο μεταξύ τελείται την Παρασκευή το 20ο μνημόσυνο της Μαργαρίτας Λιασίδου του παιδιού εκείνου με τις ειδικές ανάγκες που φεύγοντας από την ζωή αποτέλεσε το έναυσμα για την δημιουργία του Ιδρύματος.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/