Ουρανοξύστες made by Leptos στην Λεμεσό
Πράσινο φως φαίνεται να εξασφαλίζουν οι πύργοι που θα ανεγείρει στο έργο Blue Marine ο όμιλος Λεπτός.
Το έργο εξετάστηκε χθες από το τμήμα περιβάλλοντος και σύμφωνα με πληροφορίες της StockWatch δεν διαπιστώθηκε κάτι απαγορευτικό έτσι αναμένεται πως η γνωμάτευση από το τμήμα περιβάλλοντος θα είναι θετική.
Η συγκεκριμένη επένδυση αναμένεται να φτάσει τα €300 εκ.
Το project, σύμπραξη της Λεπτός Estates και ξένου επενδυτικού ταμείου, θα λάβει έκταση 48 χιλιάδων τ.μ. σε οικιστική περιοχή στην καρδιά της Λεμεσού σε μικρή απόσταση από τη Limassol Marina, θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δύο πύργους 23 και 33 ορόφων.
Θα διαθέτει ακόμη ένα 9όροφο κτήριο με γραφεία και καταστήματα, ένα άλλο οικιστικό πέντε ορόφων,πολυτελείς κατοικίες, δύο πισίνες, κοινόχρηστους χώρους, χώρους πρασίνου και άλλες εγκαταστάσεις.
Ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης στις δικές του δηλώσεις στη StockWatch περιοριστικέ να πει ότι «ο δήμος θα κρίνει το έργο με βάση τις πολεοδομικές πρόνοιες».
Από μέρους του ΕΤΕΚ ο πρόεδρος του Στέλιος Αγκαστινιώτης, αναφερόμενος στους δύο πύργους που περιλαμβάνει το όλο έργο είπε ότι «αυτό που μας προβληματίζει είναι η έλλειψη ενός συγκεκριμένου και μελετημένου πλαισίου βάσει του οποίου θα ελέγχονται η νέας κλίμακας κατασκευές, που εμφανίστηκαν και στον τόπο μας».
Πρόσθεσε εντούτοις ότι η ανάπτυξη δεν μπορεί να σταματήσει.
Ο διευθυντής του συμβουλίου αποχετεύσεων Λεμεσού Αμαθούντας, Ιάκωβος Παπαϊακώβου δήλωσε στη StockWatch ότι «ο δικός μας ο ρόλος είναι να ελέγχουμε κατά πόσο υπάρχει συμμόρφωση με τις νομοθεσίες στην κατασκευή και σύνδεση του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης τόσο των λυμάτων όσον και των όμβριων υδάτων».
Ο κ. Παπαϊακώβου είπε ότι απέστειλαν γραπτώς τις απόψεις τους, οι οποίες εστιάζονται σε δύο σημεία.
Το τμήμα περιβάλλοντος να θέσει ως όρο στη γνωμάτευση του ότι η εταιρεία θα πρέπει να υποβάλλει αίτηση στο συμβούλιο αποχετεύσεων για τη σύνδεση ώστε να μπορεί να γίνει ο έλεγχος συμμόρφωσης στις πρόνοιες του νόμου.
Να τεθεί επίσης όρος για τη σωστή διαχείριση της άντλησης νερού, κατά την κατασκευή των υπόγειων έργων ώστε το νερό που είναι αλμυρό να καταλήγει στη θάλασσα διότι δεν μπορεί να ρίχνεται στο αποχετευτικό σύστημα.
Πηγή: StockWatch