Πολλά γεννητούρια στον ζωολογικό κήπο στην Πέγεια
Γεννητούρια είχε πάλι ο Ζωολογικός κήπος της Πέγειας που φιλοξενεί μεγάλη ποικιλία ζώων από κάθε γωνιά του πλανήτη σε ένα καταπράσινο περιβάλλον 100.000 τ.μ.
Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο Michael Pittas |MSc Animal Behaviour | Chief Curator εξέφρασε την ικανοποίηση του αφού όπως είπε μετά από καιρό και πολλές προσπάθειες έγινε κατορθωτό να γεννηθεί το πρώτο πιγκουΐνάκι.
Ερωτηθείς σχετικά, είπε πως το πιγκουΐνάκι είναι του είδους HUMBOLDT PENGUIN (Spheniscus humboldti) ,σήμερα είναι 2 μηνών και μέχρι στιγμής χαίρει άκρας υγείας.
Ο κ.Πίττας είπε πως μέχρι τώρα ήταν αρκετά δύσκολο να το δει κάνεις αφού τους πρώτους μήνες τα μικρά είναι πολύ ευάλωτα και παραμένουν στη ασφάλεια της φωλιάς, εξαρτώμενα από τους γονείς για την σίτιση τους.
Όπως και τα περισσότερα είδη πιγκουίνων, έτσι και οι δικοί μας συνέχισε , τρέφονται με μικρά ψαριά όπως σαρδέλες, γόπα και μαρίδα 3 φορές την μέρα (πρωί -μεσημέρι – απόγευμα).
Τώρα το μικρό έχει αρχίσει δειλά δειλά να εξερευνά τον περίγυρο της φωλιάς αλλά δεν μπορεί ακόμα να κολυμπήσει. Θα αρχίσει να μαθαίνει να κολυμπά περίπου στους 3 μήνες και αφού έχει αλλάξει το πρώτο του φτέρωμα.
Επιπρόσθετα ο υπεύθυνος για τα ζώα και το προσωπικό του Ζωολογικού κήπου ανέφερε πως ένας από τους κυριότερους λόγους που αξίζει να γίνει αναφορά σ’ αυτό το γεγονός, είναι ότι το είδος αυτό είναι καταγεγραμμένο ως ευάλωτο στη λίστα του IUCN για απειλούμενα είδη με μόνο 12.000 άτομα στη φύση αυτή τη στιγμή.
Τα γεννητούρια, όμως , είχαν και συνέχεια στο Ζωολογικό κήπο της Πέγειας με τα νέα τιγράκια της Σιβηρίας (Panthera tigris altaica).
Η Bonnie και ο Clyde είχαν την 3η τους γέννα πρόσφατα χαρίζοντας στο Ζωολογικό πάρκο της Πέγειας 3 μικρά εκ των οποίων 2 θηλυκά και 1 αρσενικό.
Σύμφωνα με τον κ. Πίττα τα τιγράκια είναι περίπου 2 μηνών και είναι και τα 3 υγιέστατα. Λόγο συγκεκριμένων επιπλοκών μετά την γέννα και για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια και ευημερία τους,- όπως είπε- τα μικρά απομακρύνθηκαν από τους γονείς και είναι κάτω από τη 24ωρη φροντίδα της ομάδα του Pafos Zoo.
Ο κ.Πίττας είπε πως οι τίγρεις της Σιβηρίας (ή Amur) είναι οι μεγαλύτερες γάτες στο κόσμο.
Μεγαλώνουν μέχρι και τα 3 μέτρα, όπου τα αρσενικά που είναι πιο μεγάλα μπορούν να έχουν βάρος άνω των 300 kg (θηλυκά 180-200 kg).
Ζουν κυρίως στα δάση της Νοτιοανατολικής Ρωσίας, αν και υπάρχουν μερικές στην Κίνα και τη Βόρεια Κορέα.
Στην φύση, συνέχισε, οι τίγρεις κυνηγούν διάφορα είδη και μεγέθη θηλαστικών, όπως ελάφια, ζαρκάδια, αγριογούρουνα, κουνέλια, ψάρια κλπ, ενώ στον ζωολογικό κήπο ωστόσο τρέφονται καθημερινά με διάφορα είδη κόκκινου και λευκού ωμού κρέατος.
Για ακόμα μια φόρα είπε “είμαστε περήφανοι για αυτή μας την επιτυχία αφού οι Τίγρεις της Σιβηρίας απειλούνται με εξαφάνιση, με μόνο περίπου 500 άτομα να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη φύση”.
Oι γεννήσεις φέτος συνεχίστηκαν και σε άλλα ζώα που φιλοξενεί ο Ζωολογικός κήπος στην Πέγεια, όπως στις Dromedary Camels, τα Red Kangaroos, τα Albino Wallabies και διαφόρων σπάνιων ειδών πουλιών τα οποία ο καθένας μπορεί να επισκεφτεί τον ζωολογικό κήπο και να τα απολαύσει από κοντά.
Πηγή: Sigmalive, ΚΥΠΕ