Μάκης Ρουσής για Περιφερειάρχης!

Μάκης Ρουσής για Περιφερειάρχης!

Σε σημερινή του τοποθέτηση ο γνωστός συμπολίτης μας γιατρός κ. Μάκης Ρουσής ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για τη θέση του Περιφερειάρχη.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Συνεπαρχιώτισσες, Συνεπαρχιώτες,

Μέσα σ’ ένα νέο πολιτικό, κοινωνικό-οικονομικό σκηνικό και με ένα κράτος με πολλές αρρυθμίες και παθογένειες, στις 9 Ιουνίου 2024, θα διεξαχθούν πολλαπλές εκλογές, μεταξύ των οποίων θα είναι κι αυτές για την ανάδειξη του Προέδρου του Συμβουλίου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης – Περιφερειάρχης-

Η σύσταση του νέου θεσμού, όπως θεσπίστηκε από την πρόσφατη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι καταλυτική για τον τρόπο διοίκησης της Επαρχίας μας.

Η ανάληψη μιας τέτοιας θέσης, δεδομένων των εξουσιών και των υποχρεώσεων που την διέπουν, αναμένεται να έχει άμεση σύνδεση με την αναβάθμιση ή την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Έπειτα από παρότρυνση οργανωμένων συνόλων και απλών πολιτών που γνωρίζουν την πολιτική μου πορεία και συμμερίζονται το όραμα μου, σας γνωστοποιώ την απόφασή μου να αναλάβω ξανά πολιτική δράση και να θέσω υποψηφιότητα για την θέση Προέδρου του Συμβουλίου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Πάφου -Περιφερειάρχης.

Έχω ήδη ξεκινήσει επαφές με συμπολίτες μας, με οργανωμένα σύνολα και πολιτικούς χώρους, ώστε να θέσω ενώπιον τους το πρόγραμμα και τις θέσεις μου.

Ο θεσμός αυτός θα πρέπει, από το ξεκίνημά του, να θέσει τα θεμέλια μιας υγιούς, διαφανούς και απαρέγκλιτα αξιοκρατικής διοίκησης και λειτουργίας, μακριά από τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Να στηριχθεί στην ισονομία και την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη και της επιχειρηματικότητας.

Ορισμένα πολιτικά κέντρα, το τελευταίο διάστημα προσπαθούν, εν είδει επιτηδευμένης ονοματολογίας, να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη και τη δημόσια συζήτηση, για τις τοπικές εκλογές του 2024. Ειδικότερα, στο πλαίσιο, δήθεν ενδείξεων και δημοσκοπήσεων, επιχειρούν να οριοθετήσουν τις επιλογές των πολιτών για τη θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Συμβουλίου.

Οφείλουμε όλοι μας να αντιληφθούμε ότι, οι πολίτες εκτός από τη δεδομένη ελεύθερη βούλησή τους, τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτύξει και ισχυρά φίλτρα, ως προς την επιβολή προσώπων, από τους κομματικούς ταγούς.

Συνεπαρχιώτισσες, Συνεπαρχιώτες,

Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω.

Υπηρέτησα την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως Αντιδήμαρχος Πάφου με ακεραιότητα, συνέπεια και ανθρωπιά θέτω εαυτόν στην κρίση των πολιτών. Οι ηθικές αξίες και οι αρετές που έχω διδαχθεί αποτέλεσαν βασικό παράγοντα και συντέλεσαν στην αποχή μου από την διαφθορά και την διαπλοκή.

Με γνώμονα τις αρχές και τα ιδανικά με τα οποία πορεύτηκα μέχρι σήμερα, προσδοκώ και εύχομαι να έχω την στήριξή σας για να δημιουργήσουμε μαζί ένα θεσμό Πρότυπο και σε συνεργασία με τους Δήμους και Κοινότητες να πετύχουμε τον καλύτερο συντονισμό για τον καταμερισμό των κονδυλίων για ισομερή ανάπτυξη ιδιαιτερα της Υπαίθρου.

Μάκης Ρουσής
Πρώην Αντιδήμαρχος Πάφου

+357 99 603883
[email protected]