Εντοπίστηκε το πτώμα του άτυχου Λοχαγού

Εντοπίστηκε το πτώμα του άτυχου Λοχαγού

Νεκρός εντοπίστηκε το πρωί ο λοχαγός Μιχάλης Σταύρου,


τα ίχνη του οποίου χάθηκαν από την περασμένη Τρίτη στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Γεωργίου Πέγειας. Από πνιγμό προήλθε ο θάνατος του απεφάνθη ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους, αποκλείοντας το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Σε βάθος πέντε μέτρων, στο βυθό της θαλάσσιας περιοχής κοντά στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου Πέγειας, εντοπίστηκε το πρωί το άψυχο σώμα του λοχαγού Μιχάλη Σταυρού 33 χρόνων από τη Γεροσκήπου.

 

Τον Σταύρου εντόπισε ερασιτέχνης δύτης, ο οποίος ασχολείτο με υποβρύχιο ψάρεμα στην περιοχή, γύρω στις οκτώ το πρωί.

Η σορός βρισκόταν στον πάτο της θάλασσας, διακόσια περίπου μέτρα από τον χώρο που εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο το όχημα του. Αμέσως στη σκηνή έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία απέκλεισε την περιοχή.

Τη σωρό ανέσυραν στην επιφάνεια δύτες της λιμενικής αστυνομίας, στην παρουσία μελών της οικογένειας.
Αυτοψία και νεκροτομή στη σωρό διενήργησε ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους, στην παρουσία του ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους και εκ μέρους της οικογένειας ο ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός.

Σύμφωνα με τον Νικόλα Χαραλάμπους, ο θάνατος του 33χρονου στρατιωτικού επήλθε μετά από πνιγμό εντός θαλάσσιου ύδατος, αποκλείοντας το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Σε δηλώσεις του μετά τον εντοπισμό της σορού του άτυχου Λοχαγού, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου Νίκος Τσαπής ανέφερε ότι το πτώμα που εντοπίστηκε από ψαρά στην παραθαλάσσια περιοχή του Αγίου Γεωργίου Πέγειας και συγκεκριμένα στη « Γερόνησο»,  διαπιστώθηκε μετά την ανάσυρση του ότι πρόκειται για τον 33χρονο λοχαγό.

Οι συντονισμένες προσπάθειες για την ανεύρεση του στρατιωτικού στην παραθαλάσσια περιοχή Πέγειας ξεκίνησαν από την Τρίτη το πρωί και διήρκησαν τρεις ημέρες με την συμμετοχή μελών της αστυνομίας, της λιμενικής, δύτών , μελών της Εθνικής Φρουράς και της Πολιτικής Άμυνας.