Πρόσληψη και απόλυση προσωπικού : μια πρακτική προσέγγιση του κυπριακού εργατικού δικαίου από το ΕΒΕ Πάφου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, μονοήμερο σεμινάριο με θέμα «Πρόσληψη και Απόλυση Προσωπικού:


Μια πρακτική προσέγγιση του Κυπριακού Εργατικού Δικαίου» που διοργανώθηκε από το Ε.Β.Ε Πάφου. Το πρόγραμμα έγινε στην εκπαιδευτική αίθουσα του Επιμελητηρίου Πάφου και το παρουσίασαν ο κύριος Γιώργος Ζ. Γεωργίου, Διευθύνων Συνέταιρος του Δικηγορικού Γραφείου Γιώργος Ζ. Γεωργίου & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. και η κα. Μόσχω Ζαμπακίδου Μουρτουβάνη, Πρώην Πρόεδρος του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφόρων σύμφωνα με δελτίο τύπου.

Ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου, κ. Κενδέας Ζαμπυρίνης, ανέφερε πως στόχος του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν το νομικό πλαίσιο που αφορά το κομμάτι της πρόσληψης και απόλυσης των υπαλλήλων καθώς επίσης και των εσωτερικών διαδικασιών οι οποίες πρέπει να τηρούνται ώστε οι πιο πάνω διαδικασίες να είναι σύμφωνες με το γράμμα του νόμου. Θα μπορούν έτσι να προστατέψουν τους οργανισμούς/ επιχειρήσεις τους από πιθανές δικαστικές διαμάχες οι οποίες δύναται να προκύψουν λόγω της μη συμμόρφωσης των εργοδοτών με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και κανονισμούς, εξοικονομώντας οικονομικούς πόρους.  

Ανέφερε επίσης πως το Επιμελητήριο Πάφου προσπαθεί, μέσω της συνεχούς ενημέρωσης και κατάρτισης, να στηρίξει τον Επιχειρηματικό κόσμο της Επαρχίας ώστε να ανταποκριθεί στις σημερινές δύσκολες απαιτήσεις, με κύριο στόχο την επίτευξη των επιχειρηματικών τους στόχων.

Τέλος ευχαρίστησε την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού για την τεράστια συμβολή της σε θέματα κατάρτισης και ανάπτυξης της οικονομίας.

Οι συμμετέχοντες έλαβαν στο τέλος του σεμιναρίου πιστοποιητικό παρακολούθησης, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/