Στην Πάφο τα ιερά λείψανα του Αποστόλου Βαρνάβα

Στην Πάφο τα ιερά λείψανα του Αποστόλου Βαρνάβα

Με κάθε λαμπρότητα η Πάφος υποδέχτηκε το απόγευμα τα Ιερά Λείψανα του Αποστόλου Βαρνάβα 1970 χρόνια από τότε που ήρθε με τον Απόστολο Παύλο στο νησί για να κηρύξει τον Χριστιανισμό.

Κατά την επίσημη υποδοχή των ιερών λειψάνων ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος είπε πως τότε ήταν διαφορετική η υποδοχή του Αποστόλου Βαρνάβα και συνοδεύτηκε με αμφισβήτηση από πολλούς  και με διωγμούς απ’ άλλους.


Σήμερα, όμως, συνέχισε, “τιμητικά τον δεχόμαστε και αναγνωρίζουμε την ιδιαίτερη σχέση που έχει η Κύπρος μαζί του”.

Ο Μητροπολίτης Πάφου είπε ότι “σε αυτόν οφείλουμε και το Αυτοκέφαλο μας, το ότι στεκόμαστε με ίση αξία προς τις μεγάλες Εκκλησίες της ορθοδοξίας, σε πανορθόδοξες διασκέψεις αλλά και το ότι και μόνοι μας χωρίς επέμβαση εξωτερική ρυθμίζουμε τα του οίκου μας”.

“Έχουμε  και ένα αίτημα προς αυτόν να βοηθήσει με τις μεσιτείες του στον Θεό η πατρίδα μας να απαλλαγεί από τον Τούρκο εισβολέα”, είπε ο Πάφου Γεώργιος , προσθέτοντας πως “όπως μας λύτρωσε τότε από την ειδωλολατρία πρέπει να λυτρωθούμε και σήμερα από τον Τούρκο εισβολέα που απειλεί και πάλι με εξαφάνιση τον Χριστιανισμό από τον τόπο μας”.

Τα Ιερά Λείψανα φιλοξενούνται στην  εκκλησία του Αποστόλου Βαρνάβα Πάφου.

Μετά την επίσημη υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Απόστολου Βαρνάβα  από τον Μητροπολίτη Πάφου και άλλους επισήμους τελέστηκε η ακολουθία του εσπερινού.

Tα Ιερά Λείψανα θα παραμείνουν στην εκκλησία μέχρι τις 4 Οκτωβρίου. Η εκκλησία θα παραμείνει ανοικτή καθημερινά από τις 06:30 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ)