Τα εγκαίνια  του Kings Avenue Mall στην Πάφο, τέλεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τα εγκαίνια του Kings Avenue Mall στην Πάφο, τέλεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας

Οι επενδύσεις αυτή την περίοδο αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της Ανάπτυξης,


ανέφερε σε χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης , στο πλαίσιο της τέλεσης των εγκαινίων του KingsAvenueMall στην Πάφο, δηλώνοντας παράλληλα πως η ενθάρρυνση τους από την κυβέρνηση είναι ύψιστη προτεραιότητα.

Η κυβέρνηση είπε, προσπαθεί με κάθε τρόπο να ενθαρρύνει την ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων ενώ πρόσθεσε, έχει ανακοινώσει ήδη μια σειρά μέτρων, όπως η επέκταση του φάσματος της ανάπτυξης γης για μεγάλα έργα, η έκδοση αδειών για τουριστικές αναπτύξεις, όπως ξενοδοχεία, καζίνο, γήπεδα γκολφ κ.α., ενώ άτομα που δεν είναι πολίτες της ΕΕ μπορούν να αποκτήσουν άδεια μόνιμης παραμονής στην Κύπρο με την αγορά ιδιόκτητης κατοικίας αξίας τουλάχιστον 300 χιλιάδων ευρώ και με καταθέσεις τουλάχιστονύψους 30 χιλιάδων ευρώ σε τοπική τράπεζα, για τρία χρόνια.    

Η εδώ παρουσία μου, στόχο έχει, να επικροτήσει και να ενθαρρύνει τέτοιες πρωτοβουλίες αναβάθμισης των υποδομών της οικονομίας και του τουριστικού μας προϊόντος εν γένει, είπε ο κ Αναστασιάδης , σημειώνοντας παράλληλα πως η σημερινή μέρα , σηματοδοτεί μια σημαντική επιβράβευση των προσπαθειών της εταιρείας στην πορεία για την υλοποίηση των οραμάτων και των στόχων της.

Σε τόσο δύσκολους καιρούς, σημείωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας,  ο κ. Θεόδωρος Αριστοδήμου με τους  συνεργάτες του, τον κύριο Χουλιώτη και τους αδελφούς Αθηαινίτη αποφάσισαν τη δημιουργία αυτού του πρωτοποριακού έργου, η επένδυση του οποίου ξεπέρασε τα 150 εκατομμύρια ευρώ και συνέβαλε αποφασιστικά στην απάβλυνση της ανεργίας, αφού κατά την διάρκεια της ανέγερσης του εργάστηκαν 500 – 900 άτομα και πολλά άλλα εκτός εργοταξίου.

Ο κ Αναστασιάδης σημείωσε επίσης με ικανοποίηση τις πρωτοπόρες και καινοτόμες τεχνικές που επιλέγησαν για την κατασκευή του έργου, που ανάμεσα σε άλλα αναδεικνύουν και τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες των ιδιοκτητών και των κατασκευαστών του έργου.

Επεσήμανε επίσης ότι στο KingsAvenueMall εφαρμόζεται ολοκληρωμένο σύστημα διαλογής για ανακύκλωση και κομποστοποίηση βασισμένο στις αρχές της «Διαλογής στην Πηγή» και της «Ευθύνης του Παραγωγού». Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης αποβλήτων που εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε Εμπορικό Κέντρο στην Ευρώπη και αποτελεί σταθμό για την επίτευξη του απώτερου στόχου του KingsAvenueMall να καταστεί το πρώτη εμπορικό  κέντρο με μηδενική επιβάρυνση του περιβάλλοντος από την παραγωγή αποβλήτων.

Απαντώντας εξάλλου στην ορθή – όπως την χαρακτήρισε – παρατήρηση του κ Θεόδωρου Αριστοδήμου ότι κρατικοί λειτουργοί και διαδικασίες, με πράξεις ή παραλείψεις και διάφορες δικαιολογίες, μπλοκάρουν αντί να διευκολύνουν την ανάπτυξη, ο κ Αναστασιάδης είπε « εργαζόμαστε, για να αναδιαρθρώσουμε και επαναπροσδιορίσουμε  το ρόλο του κράτους, αλλά και ν’ αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Υπηρεσίας», σημειώνοντας, « ότι αποτελεί αδήριτη ανάγκη να παράξουμε περισσότερο και καλύτερο έργο με λιγότερους πόρους και ταχύτερους ρυθμούς» .

Το έργο είπε , του Εμπορικού κέντρου KingsAvenueMall, της Πάφου, αποτελεί ένα έργο κόσμημα για την Πάφο, αλλά και για την Κύπρο ολόκληρη, που απαντώντας σε όσους αμφισβητούν τις οικονομικές δυνατότητες και το δυναμισμό των Κυπρίων επιχειρηματιών, ξεκίνησε και ορθώθηκε εν μέσω της οικονομικής κρίσης και θα λειτουργήσει και θα μεγαλουργήσει εις πείσμα της οικονομικής κρίσης.

 Σε περιόδους οικονομικής ύφεσης, συνέχισε, σπάνια αν όχι ποτέ, δεν εκτελούνται έργα τέτοιου μεγέθους, όμως το KingsAvenueMall είναι εδώ και λειτουργεί ήδη, πρόσθεσε, για να θυμίζει στους πάντες ότι οι Κύπριοι είμαστε αποφασισμένοι, όχι απλώς να σταθούμε στα ποδιά μας, αλλά να προχωρήσουμε μπροστά , πολύ μπροστά, ως το τέλος και ως εκεί που αξίζει σ’ εμάς και την πατρίδα μας.

Πρόσθεσε ακόμη πως παρακολουθώντας αυτό το εξαίρετο δημιούργημα, αισθάνεται σιγουριά ότι στην προσπάθειά για την απόκρουση των προβλημάτων της οικονομικής κρίσης,  θα πετύχουμε πολύ περισσότερα, σε πολύ λιγότερο χρόνο.

 Με τη λειτουργία του το KingsAvenueMall συμβάλλει, ήδη, σημείωσε στην ανάπτυξη της περιοχής ενώ, παράλληλα δημιούργησε εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας εντός και εκτός του εμπορικού κέντρου.

Συμφώνησε επίσης με τον κ Θεόδωρο Αριστοδήμου, ότι το έργο αυτό αποτελεί εφαλτήριο επανεκκίνησης της οικονομίας, το οποίο προσέδωσε αισιοδοξία για το μέλλον και ελπίδα για την περαιτέρω προσέλκυση και ανάπτυξη ποιοτικούτουρισμού στην πόλη και επαρχία της Πάφου.

Συνεχάρη τέλος θερμά τους εκτελεστές και όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση αυτού του πρωτοποριακού έργου, ιδιοκτήτες, επενδυτές, εργαζόμενους και αρμόδιες αρχές, καταλήγοντας πως η κατασκευή του φέρνει πολλαπλά οφέλη στην οικονομία, ενισχύει την απασχόληση και ανεβάζει τον πήχη της παροχής υπηρεσιών σε Κύπριους και ξένους τουρίστες.

 ΚΥΠΕ/ΚΠ/