Το Caffè Nero έρχεται στο Λιμανάκι και φέρνει μαζί του την Pizza Hut!

Το Caffè Nero έρχεται στο Λιμανάκι και φέρνει μαζί του την Pizza Hut!

Στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου μπαίνει σύντομα μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες εστίασης της Κύπρου, στη διαχείριση της οποίας βρίσκονται μερικές από τις γνωστότερες φίρμες στον τομέα του φαγητού και του καφέ.

Πρόκειται για την PHC Franchised Restaurants Public Ltd, ιδιοκτησίας του Λύσανδρου Ιωάννου. Είναι ο όμιλος που έχει υπό την διαχειριστική του ευθύνη στην Κύπρο brands του κλάδου της εστίασης όπως Pizza Hut, KFC, Taco Bell, Wagamama, Caffè Nero, PAUL, Burger King, Jamie’s Italian και ο οποίος εργοδοτεί περισσότερα από 2.800 άτομα.


Ο όμιλος έχει προχωρήσει μάλιστα στην ενοικίαση τριών υποστατικών στο λιμανάκι, με πρόθεση να μετατρέψει το ένα εξ αυτών σε Caffè Nero και τα άλλα δύο σε εστιατόρια, πιθανότατα της Pizza Hut και Wagamama. Η συμφωνία, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, θα υπογραφεί εντός των ημερών μεταξύ της εταιρείας, της Αρχής Λιμένων και του Δήμου Πάφου.

Λόγω του οικονομικού σκέλους της συμφωνίας, που θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες του είδους που υπογράφεται στην Πάφο, έχει γίνει διευθέτηση η οποία προνοεί ότι στα καταστήματα του χερσαίου χώρου του λιμανιού θα επιτρέπεται η τοποθέτηση κάθετων προστατευτικών σκιαδίων κατά τους χειμερινούς μήνες, ώστε να προστατεύεται ο υπαίθριος χώρος των καταστημάτων από τον κυματισμό και τους ανέμους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα αυτό δεν επιτρέπεται, γεγονός που σύμφωνα με τους επιχειρηματίες δημιουργεί έντονο οικονομικό πρόβλημα σε αυτούς, αφού επί της ουσίας τους αποστερεί τη δυνατότητα εκμετάλλευσης των καταστημάτων τη χειμερινή περίοδο με τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Ωστόσο, λόγω της σπουδαιότητας της συμφωνίας με τη συγκεκριμένη αλυσίδα εστίασης, Αρχή Λιμένων και Δήμος Πάφου εμφανίζονται πρόθυμοι να αλλάξουν το στάτους αυτό, πράγμα που αναμένεται να αποτυπωθεί και γραπτώς ώστε από εβδομάδας να πέσουν και οι υπογραφές. Σημαντική παράμετρος της συμφωνίας είναι ότι ενόψει και της έγκρισης στη χρήση κάθετων σκιαδίων, οι επιχειρήσεις θα χρησιμοποιούν μόνο τον χώρο μπροστά από τα υποστατικά και όχι στην απέναντι πλευρά, παρά τη θάλασσα, ο οποίος πλέον θα παραμένει ελεύθερος για τους πεζούς.

Η εξέλιξη κρίνεται ζωτικής σημασίας για την επιβίωση όλων των επιχειρήσεων στην περιοχή, ακόμη και από τους επιχειρηματίες που παραδοσιακά δραστηριοποιούνται στο λιμανάκι με επιχειρήσεις όπως ψαροταβέρνες, εστιατόρια και καφετέριες. Όπως δήλωσαν κάποιοι εξ αυτών στον «Φ», αν και υπό κανονικές συνθήκες ένας χώρος που αποτελεί το σήμα κατατεθέν μιας τουριστικής περιοχής θα έπρεπε να κινείται με διαφορετικού τύπου επιχειρήσεις από τις παγκόσμιες αλυσίδες που υπάρχουν παντού, εντούτοις η οικονομική καταστροφή από την πανδημία κάνει πλέον καλοδεχούμενη κάθε κίνηση που αποφέρει εμπορική δραστηριότητα σήμερα.

«Το είδος των επιχειρήσεων φαγητού και ποτού που αντιπροσωπεύει η εταιρεία αυτή προφανώς θα φέρει στο λιμανάκι και νέους πελάτες, κυρίως νέους και παρέες που τα τελευταία χρόνια εγκατέλειψαν τα καφέ στην περιοχή και μεταφέρθηκαν στο κέντρο της Πάφου, μετά την ανάπλασή του. Πρόκειται για εξέλιξη που θεωρείται πολύ θετική από όλους, αφού η πτώση της εμπορικής κίνησης στο λιμανάκι και τον μόλο της Πάφου είναι τόσο μεγάλη που έχει εκμηδενίσει το κέρδος για όλους. Συνεπώς, κάθε κίνηση που αναζωογονεί την περιοχή μας είναι θετική για όλους».

Πηγή: Φιλελεύθερος