Χωρίς πομπή αλλά με λαμπρότητα οι φετινοί εορτασμοί των Θεοφανείων

Χωρίς πομπή αλλά με λαμπρότητα οι φετινοί εορτασμοί των Θεοφανείων

Χωρίς την καθιερωμένη πομπή αλλά με τη λαμπρότητα που επιβάλλει η παράδοση, θα εορταστούν τα Άγια Θεοφάνεια στην πόλη της Πάφου.

Η Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός των Θεοφανείων θα τελεστούν στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων, προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεωργίου και στην παρουσία των Αρχών της πόλης και Επαρχίας Πάφου. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, ο Ιερός Κλήρος και οι εκπρόσωποι των Αρχών θα μεταβούν στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου, όπου στην κεντρική αποβάθρα θα τελεστεί από τον Μητροπολίτη Πάφου η τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων, με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα.


Η μη πραγματοποίηση της καθιερωμένης πομπής προς το Λιμανάκι αποφασίστηκε στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων που προβλέπονται στα Διατάγματα του Υπουργείου Υγείας για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο Δήμος Πάφου και η Ιερά Μητρόπολις Πάφου, που οργανώνουν και φέτος τον εορτασμό της μεγάλης Εορτής, καλούν τους πιστούς να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα που ορίζονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πηγή: Pafoslive