Οι εθνικές επετείους κρατούν το φρόνημα του λαού ψηλά, δήλωσε ο Υπ. Συγκοινωνιών

Οι εθνικές επετείους κρατούν το φρόνημα του λαού ψηλά, δήλωσε ο Υπ. Συγκοινωνιών

Στην σκιά του εκλιπόντος Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου


πραγματοποιήθηκε στην Πάφο η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης που δέχτηκε τον χαιρετισμό της παρέλασης από ειδική εξέδρα του Λυκείου Α’ Εθνάρχη Μακαρίου του Γ` Πάφου, ανέφερε  πως ιδιαίτερα τις ημέρες που ζούμε είναι πάρα πολύ σημαντικές οι εθνικές επετείους αφού κρατούν το φρόνημα του λαού ψηλά και μαζί τις αρχές και τα ιδανικά που πρέπει να λειτουργούμε.
“Ζούμε” είπε ο κ. Δημητριάδης, “σε μια δύσκολη περίοδο και θέλουμε όλοι δύναμη”. Εξέφρασε αισιοδοξία, ελπίδα και βεβαιότητα ότι θα εξέλθουμε απ’ αυτή την κατάσταση.
Ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε και στον εκλιπόντα Υπουργό Άμυνας Τάσο Μητσόπουλο. Χθες, είπε, «αποχαιρετήσαμε ένα συνάδερφο, έναν άνθρωπο τον Τάσο Μητσόπουλο και πραγματικά στην σκέψη μου σήμερα είναι σ’ αυτόν αφού σήμερα θα παρευρίσκετο στην  παρέλαση της Λάρνακας για να παρακολουθήσει τον γιό του σημαιοφόρο».
Θέλουμε να αποτίσουμε φόρο τιμής προς τον Τάσο, είπε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων γιατί ο χαμός του ήταν κάτι το αναπάντεχο που μας έχει επηρεάσει .
Ήταν κατέληξε “ένας πολύ καλός άνθρωπος και ένας πολύ καλός Υπουργός”.
Η πανηγυρική παρέλαση  άρχισε  στις 11 το πρωί στο Δήμο Πάφου με την συμμετοχή παλαιών πολεμιστών, μαθητών, μαθητριών των εκπαιδευτηρίων της Πάφου, τμημάτων της Εθνικής Φρουράς, εκπροσώπων Σωματείων και Οργανώσεων υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου.
Προηγουμένως τελέστηκε η καθιερωμένη δοξολογία στον Καθεδρικό ναό Αγίου Θεοδώρου και η  επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων αγωνιστών στον αγώνα του 1821.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Βοηθός Διευθυντής του Α’  Λυκείου Πάφου Εθνάρχη Μακαρίου του Γ’ , Ξένιος Παναγή.
Ο κ. Παναγή ανέφερε πως σε μια εποχή παγκοσμιοποίησης των αξιών και συνειδητοποίησης της σκληρής τύχης όλης της ανθρωπότητας ,  δεν αρκεί να τιμούμε τις μεγάλες μορφές  και μεγάλες στιγμές της ιστορίας μας , αλλά θα πρέπει και να τις δικαιώνουμε συνειδητοποιώντας το βάρος της ευθύνης που μας δημιούργησε η θυσία τους.
Στο μεταξύ  άγνωστοι έγραψαν συνθήματα  μετά τα μεσάνυκτα  πάνω στην εξέδρα που σε λίγες ώρες θα παρακολουθούσαν την παρέλαση οι επίσημοι.
Συγκεκριμένα αναγράφονταν οι λέξεις  ” υποκριτές” και ” κλέφτες”. Με το πρώτο φως της ημέρας ωστόσο, συνεργεία του Δήμου έσπευσαν και έσβησαν τα μηνύματα με μπογιά.
Ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας σε δηλώσεις του μετά το πέρας της παρέλασης εξέφρασε την λύπη του για το συμβάν. “Είναι λυπηρό ” είπε, “σε μια δύσκολη περίοδο για την πατρίδα , με όλα αυτά που συμβαίνουν στις μέρες μας , όταν γιορτάζουμε τις εθνικές επετείους να έχουμε τέτοιες συμπεριφορές” .
Αυτές οι συμπεριφορές συνέχισε ” μόνο θλίψη μας προκαλούν “.
Εμείς, κατέληξε ο Δήμαρχος Πάφου, τους απαντούμε πως τίποτα δεν θα μας εμποδίσει να τιμούμε την 25η Μαρτίου και την 1η Απριλίου όπως πρέπει να γιορτάσει η πατρίδα και το έθνος.
 Παρέλαση πραγματοποιήθηκε και στο Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς με την συμμετοχή μαθητών και μαθητριών του  Δημοτικού , Γυμνασίου Πόλεως , του Λυκείου και της  Τεχνικής Σχολής Πόλεως Χρυσοχούς καθώς και των Δημοτικών των περιφερειακών Κοινοτήτων . Κατά την διάρκεια της παρέλασης θα παιανίζει η μπάντα των εκπαιδευτηρίων Πόλεως.
Προηγουμένως τελέστη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα Πόλεως Χρυσοχούς, χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Αρσινόης κ.κ. Νεκτάριου συμπαραστατούμενου από τον Ιερό Κλήρο της Πόλης και των Κοινοτήτων του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς.
Τον πανηγυρικό της ημέρας  εκφώνησε  η φιλόλογος Στυλιανού παρέλαση στο Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς θα αρχίσει στις 10:30
Το χαιρετισμό της παρέλασης δέχτηκε  εκ μέρους της Κυβέρνησης  ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών Κωνσταντίνος Νικολαϊδης, ο  Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης κ.κ. Νεκτάριος, ο Δήμαρχος Πόλεως Άγγελος Γεωργίου και οι επίσημοι από εξέδρα στην οδό Μακαρίου του Γ.
Στις 18:00 θα γίνει η υποστολή της σημαίας  στο Πολιτιστικό Κέντρο της Πόλης Χρυσοχούς.
Στο Δήμο Γεροσκήπου το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου  ξεκίνησε με την τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής .
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε  η Βοηθός Διευθύντρια στο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής Κυριακή Λάμνισου.