Με την καθιερωμένη δοξολογία  οι εορτασμοί στην Επαρχία Πάφου για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Με την καθιερωμένη δοξολογία οι εορτασμοί στην Επαρχία Πάφου για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

 


Με την καθιερωμένη δοξολογία στον Καθεδρικό ναό Αγίου Θεοδώρου και την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Αγωνιστών στον Αγώνα του 1821 ξεκινούν σήμερα οι εορτασμοί για τη εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Πάφου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Βοηθός Διευθυντής του Α Λυκείου Πάφου Εθνάρχη Μακαρίου του Γ’ , Ξένιος Παναγή.
Η πανηγυρική παρέλαση θα αρχίσει στις 11 το πρωί στο Δήμο Πάφου με την συμμετοχή παλαιών πολεμιστών , μαθητών, μαθητριών των εκπαιδευτηρίων της Πάφου, τμημάτων της Εθνικής Φρουράς, εκπροσώπων Σωματείων και Οργανώσεων υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου.
Το χαιρετισμό της παρέλασης θα δεχτεί εκ μέρους της κυβέρνησης , ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης από ειδική εξέδρα του Λυκείου Α’ Εθνάρχη Μακαρίου του Γ’ Πάφου.
Εξάλλου με εωθινό στους δρόμους της Πόλης Χρυσοχούς από την μπάντα του Γυμνασίου και Λυκείου Τεχνικής Σχολής Πόλεως Χρυσοχούς ξεκίνησαν σήμερα στις 6:30 το πρωί οι εορτασμοί στο διαμέρισμα Πόλεως Χρυσοχούς.
Στις 7 το πρωί έγινε η έπαρση της σημαίας στο Δημοτικό Μέγαρο Πόλεως Χρυσοχούς.
Στις 10:00 θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα Πόλεως Χρυσοχούς , χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Αρσινόης κ.κ. Νεκτάριου συμπαραστατούμενου από τον Ιερό Κλήρο της Πόλης και των Κοινοτήτων του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς.
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η φιλόλογος Στυλιανού Ελισάβετ
Η παρέλαση στο Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς θα αρχίσει στις 10:30 με την συμμετοχή μαθητών και μαθητριών του Δημοτικού , Γυμνασίου Πόλεως , του Λυκείου και της Τεχνικής Σχολής Πόλεως Χρυσοχούς καθώς και των Δημοτικών των περιφερειακών Κοινοτήτων .
Κατά την διάρκεια της παρέλασης θα παιανίζει η μπάντα των εκπαιδευτηρίων Πόλεως.
Το χαιρετισμό της παρέλασης θα δεχτεί εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών Κωνσταντίνος Νικολαϊδης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης κ.κ. Νεκτάριος, ο Δήμαρχος Πόλεως Άγγελος Γεωργίου και οι επίσημοι από εξέδρα στην οδό Μακαρίου του Γ.
Στο μεταξύ στις 18:00 θα γίνει η υποστολή της σημαίας στο Πολιτιστικό Κέντρο της Πόλης Χρυσοχούς.
Στο Δήμο Γεροσκήπου το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου ξεκίνησε με την τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής .
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Βοηθός Διευθύντρια στο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής Κυριακή Λάμνισου.
Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 ξεκίνησαν χθες στην Επαρχία Πάφου με στέψη των μνημείων από μαθητές των εκπαιδευτηρίων της Πάφου.