Καταφθάνουν εκατοντάδες ποδηλάτες από 40 χώρες

Καταφθάνουν εκατοντάδες ποδηλάτες από 40 χώρες

Εκατοντάδες ποδηλάτες καταφθάνουν αυτές τις μέρες στην Πάφο για τη μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση που θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, φέτος αναμένονται περίπου 400 ποδηλάτες από 40 χώρες. Στην περσινή διοργάνωση είχαν λάβει μέρος πέραν των 500 αθλητών και αθλητριών από 40 διαφορετικές χώρες, ενώ το ρεκόρ συμμετοχών καταγράφηκε το 2019 όπου αγωνίστηκαν περίπου 650 αθλητές/τριες. Η Eταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου ενημερώνει το κοινό (κυρίως αυτοκινητιστές) ότι ενόψει της διεξαγωγής του ευρωπαϊκού αγώνα ποδηλασίας Gran Fondo 2024 οι δρόμοι της πόλης και της επαρχίας Πάφου αναμένεται από τη Δευτέρα 25 Μαρτίου να γεμίσουν με ποδηλάτες.


Έχουν ήδη αρχίσει να καταφθάνουν οι ξένοι ποδηλάτες για να δοκιμάσουν και να προπονηθούν στις διαδρομές των αγώνων. Η διοργάνωση Skoda Cyprus Gran Fondo θα διεξαχθεί το τριήμερο 29-31 Μαρτίου με επίκεντρο την Πάφο. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους ποδηλατικούς αγώνες που γίνεται στην Κύπρο. Όπως σημειώνει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Πάφου, το Skoda Cyprus Gran Fondo κάθε χρόνο συμβάλλει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας (π.χ. καταλύματα, εστιατόρια κ.α.) και επέκταση της τουριστικής περιόδου, ενώ έχει πλέον εδραιωθεί ως μια από τις μεγαλύτερες ποδηλατικές διοργανώσεις που διεξάγεται στην Κύπρο, με βάση τον αριθμό συμμετοχής ποδηλατών/τριών, αλλά και τις χώρες προέλευσής τους. Ο αγώνας μέσα από τα δέκα χρόνια παρουσίας του, σταδιακά έχει εξελιχθεί σε μία πολύ σημαντική ποδηλατική διοργάνωση, η οποία με την παρουσία πολλών ξένων αθλητών από το εξωτερικό συμβάλλει και ενισχύει πολύπλευρα το τουριστικό προϊόν και την τόνωση της τοπικής και παγκύπριας οικονομίας.

Το Skoda Cyprus Gran Fondo 2024 θα αρχίσει με την ατομική χρονομέτρηση την Παρασκευή 29 Μαρτίου, με τους αθλητές (Expert) να καλούνται να διανύσουν απόσταση 28,3 χλμ από τα Νικόκλεια στο Πραστειό και πίσω. Οι αθλούμενοι (Sportive) θα κάνουν μια διαδρομή απόστασης 55,5 χλμ, η οποία θα περνά από την Αναρίτα – Νατά – Τραχυπέδουλα με τερματισμό στη Νικόκλεια. Το Σάββατο (30/03) θα είναι η μεγαλύτερη απόσταση, με τη διαδρομή να ξεκινάει από την Πάφο και να καταλήγει στα Κούκλια, αφού περάσει από την κοινότητα Χωλέτριας – Νατάς – Τραχυπέδουλα – Κιδασίου – Άργους – Άγιου Νικόλαου – Κέδαρων για να καταλήξει στα Κουκλιά. Την Κυριακή 31 Μαρτίου, είναι προγραμματισμένο η δράση να εξελιχθεί από την Πάφο μέχρι την Τσάδα με τη διαδρομή να διαρκεί 59,2 χλμ περνώντας από Αναρίτα – Νατά – Αμαργέτη – Χούλου και Λετύμπου. Κατά τη δεύτερη και τρίτη ημέρα θα γίνουν επίσης οι διαδρομές του Medio Fondo Race, που απευθύνεται σε άνδρες άνω των 60 ετών και γυναίκες άνω των 50, με τη διαδρομή του Σαββάτου να είναι απόστασης 89,3 χλμ και αυτή της Κυριακής 50,6 χλμ. Ονομαστικός χορηγός της διοργάνωσης είναι η Skoda και μεγάλος χορηγός το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Πηγή: Dialogos