80χρονος κολυμβητής είχε τύχη βουνό σήμερα το πρωί

80χρονος κολυμβητής είχε τύχη βουνό σήμερα το πρωί

Άγιο είχε 80χρονος κολυμβητής απο την Αγγλία ο οποίος νωρίς το πρωί ενώ κολυμπούσε στη θαλάσσια περιοχή των ξενοδοχείων, δίπλα απο δημοτική παραλία στην Κάτω Πάφο, παρασύρθηκε απο θαλάσσια ρεύματα.

Όπως αναφέρει το PafosPress, ο “τυχερός” οπως αποδείχθηκε κολυμβητής, θα καταλάβετε πιο κάτω το λόγο, μπήκε στη θάλασσα μερικά λεπτά πριν τις 11 η ώρα. Λίγα λεπτά αργότερα παρασύρθηκε απο τα ρεύματα και καλούσε σε βοήθεια. Να σημειωθεί ότι ακριβώς την ώρα εκείνη, στις 11 δηλαδή, ανέλαβε τα καθήκοντα του ο ναυαγοσώστης της περιοχής, Πάρης Ιωάννου. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης ο ναυαγοσώστης κάλεσε σε βοήθεια από τον ασύρματο και τον ναυαγοσώστη της διπλανής παραλίας, του ΣΟΔΑΠ, Ανδρέα Μιχαηλίδη.


Με τη βοήθεια των ναγαγοσωστών ο 80χρονος κολυμβητής βγήκε στη στεριά και είναι καλά στην υγεία του.

Το περιστατικό έρχεται να αναδείξει ένα πρόβλημα που παρουσιάζεται με τη στελέχωση των ναυαγοσωστών στις παραλίες αφού η βάρδια τους ξεκινάει στις 11 το πρωί μέχρι και τις 5 το απόγευμα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι επαγγελματίες του κλάδου διαμαρτύρονται ζητώντας να βρίσκονται στις παραλίες από την Ανατολή μέχρι και τη Δύση του ηλίου μιας και αυτές κατακλύζονται από κόσμο όλη μέρα. Ένα ακόμη πρόβλημα που προκύπτει είναι ο αριθμός της στελέχωσης των παραλιών απο ναυαγοσώστες και η αναγκαιότητα σε κάποιες που είναι πολυσύχναστες να υπάρχει πέραν του ενός.

Οι οργανωμένοι κολυμβητές της Πάφου μέσω του προέδρου του σωματείου τους Ματθαίου Ιεροκηπιώτη έχουν κατ’ επανάληψη αγγίξει το θέμα αλλά φαίνεται ότι η προσέγγιση του υπουργείου Εσωτερικών είναι η οικονομική πτυχή η οποία αναγκάζει τους ναυαγοσώστες να εργάζονται μειωμένες ώρες “γιατί το κονδύλι είναι μειωμένο και συγκεκριμένο” και όχι να εργάζονται τις ώρες που πρέπει και όσο πρέπει.

Δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να δεχθούμε να χάσουμε ούτε και μια ανθρώπινη ζωή επειδή κάποιοι δεν λένε να αντιληφθούν αυτή την αναγκαιότητα να υπάρχουν στελεχωμένες οι παραλίες με ναυαγοσώστες απο πιο νωρίς ανέφερε μιλώντας στο PafosPress.com ο κύριος Ιεροκηπιώτης.

Σήμερα, αν το περιστατικό με τον 80χρονο τουρίστα συνέβαινε λίγο νωρίτερα ενδεχομένως αυτή τη στιγμή να θρηνούσαμε για ένα ακόμη πνιγμό. Τυχερός λοιπόν ο 80χρονος λουόμενος αφού κυριολεκτικά από “τύχη”, λόγω της ώρας σώθηκε η ζωή του.

Πηγή: Sigmalive, Pafospress