Η Κισσόνεργα διεκδικεί μείωση του επιτοκίου των δανείων της

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κισσόνεργας θα διεκδικήσει μείωση του επιτοκίου που πληρώνει μέχρι και 2% αφού, σύμφωνα με τον Πρόεδρό του, θεωρείται αξιόχρεος πελάτης.

Το Δεκέμβριο 2014 το Κ.Σ., όπως ανέφερε, προχώρησε στην αναδιάρθρωση των μεγάλων δανείων που έχει με την Κεντρική Συνεργατική Τράπεζα και το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Πάφου, ύψους γύρω στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.


Συγκεκριμένα η συμφωνία για το ύψος της δόσης που πρέπει να πληρώνεται κάθε χρόνο ανέρχεται τώρα στις περίπου εκατόν πενήντα οκτώ χιλιάδες (?158,000) ανά έτος, είπε ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Γιώργος Στυλιανού.

Με σωστή οικονομική διαχείριση και περισυλλογή, ανέφερε στο ΚΥΠΕ, έχουμε καταφέρει να έχουμε το απαραίτητο πλεόνασμα και να καταβάλουμε ανελλιπώς κάθε μήνα τις δόσεις των δανείων μας, κάτι που αντιμετωπίστηκε πάρα πολύ θετικά από τους δανειστές μας.

Πλέον μπορούμε – όπως είπε- να διεκδικήσουμε μείωση του επιτοκίου που πληρώνουμε μέχρι και 2% αφού πλέον θεωρούμαστε συνεπείς και αξιόχρεοι πελάτες.

Επιπρόσθετα, σημείωσε, “Είμαστε σε διαβουλεύσεις με τους δανειστές μας και αναμένουμε λίαν συντόμως να επιτύχουμε μείωση του επιτοκίου”.

O κ. Στυλιανού είπε πως η επιπρόσθετη αυτή εξοικονόμηση, σε συνάρτηση με την επιτυχή οικονομική πολιτική που ήδη εφαρμόζει η Κοινοτική Αρχή, θα βοηθήσει να προχωρήσει στα υπόλοιπα έργα που προγραμματίζει και θα ανεβάσουν την ποιότητα της ζωής του Κισσονεργίτη.

Μετά τη δημιουργία της παραλίας λουομένων στα Πότιμα (2014), τα νέα Κοινοτικά Γραφεία και την ανάπλαση της Πλατείας της Κισσόνεργας τα οποία έχουν παραδοθεί το 2015, η Κοινοτική Αρχή προγραμματίζει, μόλις εξεύρει τα απαραίτητα κονδύλια, να προχωρήσει σε ακόμα ένα σημαντικό έργο, είπε.

Αυτό, εξήγησε, αφορά τη χάραξη και διάνοιξη του παραλιακού πεζόδρομου της Κισσόνεργας, ούτως ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται από ντόπιους και ξένους για περιπάτους στην πανέμορφη και εντυπωσιακή ακτογραμμή της κοινότητας.

«Αναμένεται ότι το 2016 θα βρούμε τα κονδύλια για να προχωρήσουμε και με αυτό το πολύ σημαντικό έργο για την κοινότητα της Κισσόνεργας», συμπλήρωσε.

Σιγά σιγά, και βήμα βήμα βάζουμε την Κισσόνεργα στη θέση που της αξίζει, είπε, προσθέτοντας πως η Κισσόνεργα « Το βασιλοχώρι. η βασίλισσα της Πάφου μπαίνει επιτέλους και πάλι στον θρόνο της».

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)