Πρεμιέρα του «Φουρτουνάτος ο Κύπριος»

Στο πλαίσιo του Ανοικτού Εργοστασίου Πολιτισμού και με κύριο πυρήνα τη θεματική `Μύθος και Θρησκεία` η ΠΠΕ – Πάφος2017 διοργανώνει στην έδρα της (Πρώην Οικίας Επάρχου) στις  19:30 το βράδυ της Τετάρτης 2 Σεπτεμβρίου  την αβάντ πρεμιέρα του δραματοποιημένου αναγεννησιακού μυθιστορήματος Φορτουνάτος (1509) από το Φανταστικό Θέατρο.

Πρόκειται για μια αφήγηση γεμάτη περιπέτεια, ταξίδια, μεταφυσικά στοιχεία και έντονο κοινωνικό σχόλιο .


Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, το μυθιστόρημα ανήκει στα πιο δημοφιλή αναγνώσματα της εποχής του και θεωρείται το πρώτο ευρωπαϊκό λογοτεχνικό έργο, που αναφέρεται στην Κύπρο.

Ο Οργανισμός Πάφος 2017 αναφέρει επίσης πως το Φανταστικό θέατρο είναι η  δημιουργική σύμπραξη καλλιτεχνών με σημαντική πορεία στο χώρο της τέχνης στην Κύπρο και την Ελλάδα, οι οποίοι μοιράζονται το ίδιο όραμα για την κρίσιμη σημασία του θεάτρου στην κοινωνία.

Για το Φορτουνάτο, το Φανταστικό θέατρο συνεργάζεται για πρώτη φορά με τη διακεκριμένη χορογράφο Λία Χαράκη και με τον καταξιωμένο Κύπριο μουσικό Αντώνη Αντωνίου. Την ομάδα συμπληρώνουν οι συχνοί συνεργάτες Ευριπίδης Δίκαιος, στα κρουστά, και Γιώργος Λάζογλου στο σχεδιασμό φωτισμών.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΑΧΡ)