Θετικοί σε νάρκοτεστ οδηγοί στην Πάφο

Θετικοί σε νάρκοτεστ οδηγοί στην Πάφο

Oδηγοί εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών στην Πάφο.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου Μιχάλη Ιωάννου στις 20:00 το βράδυ της Τρίτης μέλη της ΑΔΕ Πάφου ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 25χρονος.


Σε προκαταρκτική εξέταση ναρκωτικών ουσιών που του έγινε διαπιστώθηκε ότι είχε στο σάλιο του ναρκωτικές ουσίες και ήταν θετικός. Ακολούθως έδωσε δεύτερο δείγμα το οποίο σφραγίστηκε για να σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους για εργαστηριακή ανάλυση. Ακολούθησε έρευνα το αυτοκίνητο του χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε το παράνομο.

Εξάλλου χθες, Τρίτη στις 20:45 σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου ανέκοψαν για έλεγχο όχημα που οδηγούσε 51χρονος, μόνιμος κάτοικος Πάφου. Σε προκαταρκτική εξέταση ναρκωτικών ουσιών που του έγινε, διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός. Έδωσε στην συνέχεια δεύτερο δείγμα το οποίο αφού σφραγίστηκε θα σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους για περαιτέρω εργαστηριακή ανάλυση. Στην έρευνα που ακολούθησε στο όχημα του δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε το παράνομο.

Επίσης στις 20:00 το βράδυ της Τρίτης μέλη της ΑΔΕ Πάφου ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο στη Χλώρακα. Ο οδηγός όπως διαπιστώθηκε ήταν 22χρονος μόνιμος κάτοικος Πάφου και από έλεγχο που του έγινε στα έγγραφα του οχήματος του διαπιστώθηκε ότι δεν είχε άδεια κυκλοφορίας από τις 31.12.21. Επιπρόσθετα επειδή είχε εμφανή συμπτώματα χρήσης ναρκωτικών ουσιών έδωσε προκαταρκτικό δείγμα για νάρκοτεστ με θετική ένδειξη. Στην συνέχεια έδωσε πρόσθετο δείγμα το οποίο σφραγίστηκε και θα σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους για εργαστηριακή ανάλυση. Σε έρευνα στο όχημά του δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε το ύποπτο.

Ακόμη σε άλλη περίπτωση, εντοπίστηκε οδηγός να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλης, ο οποίος αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο νάρκοτεστ αλλά και είχε ακυρωμένη την εγγραφή οχήματος ενώ οδηγούσε και χωρίς άδεια κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, την Τρίτη στις 20:30 μέλη της ομάδας “Ζ” βρίσκονταν περιπολία στην Πάφο, όταν είδαν όχημα να κινείται κατά τρόπο αλόγιστο και επικίνδυνο, κάνοντας ελιγμούς και θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Αμέσως μέλη της ομάδας “Ζ ” το ανέκοψαν και από έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός ήταν μόνιμος κάτοικος Πάφου 43 χρόνων. Στην συνέχεια διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός είχε έντονα τα σημεία και συμπτώματα της μέθης και σε προκαταρκτική εξέταση αλκοόλης που του έγινε διαπιστώθηκε ότι αυτός είχε στην εκπνοή του 62 mg, αντί 22 mg που είναι το ανώτατο όριο από τον Νόμο.

Ακολούθως ο οδηγός μεταφέρθηκε στην Τροχαία Πάφου για τελικό έλεγχο αλκοόλης όπου αρνήθηκε να δώσει ικανοποιητικό δείγμα εκπνοής για τελική εξέταση και επίσης αρνήθηκε να δώσει δείγμα για νάρκοτεστ. Επίσης από τις εξετάσεις που έγινε διαφάνηκε ότι είχε ακυρωμένη εγγραφή και η τελευταία άδεια κυκλοφορία του έληγε στις 31.12.20.

Η Τροχαία Πάφου και ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Πάφου) διερευνούν τις υποθέσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ