Τα γυρίζει τώρα ο Φ. Σαρίκας!

Τα γυρίζει τώρα ο Φ. Σαρίκας!

Ένσταση στην άρση της ασυλίας του, έφερε ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Φειδίας Σαρίκας, ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το οποίο εξέτασε σήμερα το σχετικό αίτημα της Νομικής Υπηρεσίας.

Παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του, ο κ. Σαρίκας, δια του δικηγόρου του, υποστήριξε ενώπιον του Ανωτάτου ότι δεν υπάρχει επαρκής μαρτυρία η οποία να δικαιολογεί την άρση της ασυλίας του.


Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαρίκας είχε αποστείλει δύο φορές επιστολή προς την Νομική Υπηρεσία καλώντας την να προχωρήσει άμεσα στην άρση της βουλευτικής του ασυλίας, προκειμένου όπως υποστήριζε να διαλευκανθεί η υπόθεση και να ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει οποιανδήποτε ανάμιξη σε σκάνδαλα.

Υπό τις εξελίξεις, το Ανώτατο θα συνεδριάσει εκ νέου στις 2 Φεβρουαρίου για την υπόθεση.

Ο κ. Σαρίκας ήταν παρών σήμερα στο Ανώτατο, ενώ την υπόθεση, την χειρίζεται ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

Η αίτηση της Νομικής Υπηρεσίας είχε καταχωρηθεί το μεσημέρι της 23ης Δεκεμβρίου.

Ο κ. Σαρίκας κατονομάστηκε από τον συλληφθέντα Ευτύχιο Μαλληκίδη, Γενικό Διευθυντή του ΣΑΠΑ που τελεί σε διαθεσιμότητα ότι μαζί με τον ίδιο και ακόμη ένα μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, που έχει αποβιώσει, την περίοδο που ο κ. Σαρίκας ήταν Δήμαρχος Πάφου χρηματίστηκαν από εκπρόσωπο της γερμανικής εταιρείας που ανέλαβε το συμβόλαιο της Βιολογικής μονάδας κατά την Α φάση του έργου.

Πηγή: Πολίτης