Ομιλία Δώρου Παφίτη

Ομιλία Δώρου Παφίτη

Σήμερα εδώ δεν θα ακούσετε έναν ακόμη «ξύλινο» πολιτικό λόγο. Κάνουμε μια κατάθεση ψυχής. Θα πω, για άλλη μια φορά, ότι δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Δεν ψάχνω Επαγγελματική αποκατάσταση, ή εφαλτήριο για κάποιο άλλο Αξίωμα. Για μένα, ο Δήμαρχος δεν είναι επάγγελμα, είναι λειτούργημα, είναι κοινωνική προσφορά. Τώρα χρειάζεται τόλμη, διεκδεικητικοτητα και αγάπη για την πόλη που μας μεγάλωσε.

Η υποψηφιότητά μου αν και είναι η μόνη ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ, αν είναι δυνατόν, είναι η μόνη που μπορεί να σταθεί ανάχωμα στις γνωστές, συνασπισμένες δυνάμεις του κατεστημένου.
Όταν τα κόμματα κλείστηκαν στις κομματικές κουζίνες για να δουν τι θα μας σερβίρουν, εμείς υποβάλαμε την υποψηφιότητα μας χωρίς να ντραπούμε για τον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκουμε γιατί ακριβώς ούτε έφαγε ούτε ανήκει στο κατεστημένο που εμπλέκετε στα σκάνδαλα διαπλοκής, διαφθοράς και χρηματισμού. Είμαι όμως μια Ανεξάρτητη φωνή, στην Πράξη, κι όχι στα λόγια, όπως δηλώνουν κάποιοι όψιμα, λόγω συνθηκών. Όσο αφορά λοιπόν αυτές τις ανεξάρτητες εκφάνσεις του κατεστημένου θέτω ένα ερώτημα: Αν αυτός είναι ο τρόπος που προτάσσουν την υποψηφιότητα τους, μήπως είναι και μια ένδειξη του τρόπου με τον οποίο θα δημαρχεύσουν, δηλαδή με υποκρισία, ανεντιμότητα και εμπαιγμό;


Μου ζητούν συνεχώς να κρίνω τους άλλους συνυποψηφίους δημάρχους. Δεν μπορώ όμως, να μην επισημάνω, το όψιμο ενδιαφέρον κάποιων για προσφορά, σε ένα τόπο που είναι επισκέπτες. Ούτε επίσης να μην αναφέρω, την έλλειψη σεβασμού προς του δημότες, που υπάρχει σε ορισμένους.

Φίλες και φίλοι,
Βαθιά πιστεύω, πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι χώρος για εκπλήρωση προσωπικών φιλοδοξιών και προβολής. Είναι χώρος σκληρής δουλειάς, αδιάκοπης προσπάθειας και πάνω από όλα προσφοράς. Προσφοράς στον συνάνθρωπο, προσφοράς στον τόπο που αγαπάς.

Πιστεύω επίσης, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, μαζί με εσάς, μπορούν να επέμβουν διορθωτικά εκεί που αποτυγχάνει καθημερινά το κεντρικό κράτος.
Για εμένα η Δημοτική Αρχή, πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες – και όχι το αντίθετο.

Φίλες και Φίλοι,
Τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, είναι τεράστια και η αξιοποίηση τους είναι μονόδρομος:
• το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής μας είναι εξαιρετικό και εξειδικευμένο,
• η αρχαιολογική μας ταυτότητα και φυσικός μας πλούτος αποτελούν τα μέσα για να προβληθούμε και να πετύχουμε σημαντικές τουριστικές συμφωνίες σε όλον τον κόσμο
• το λιμάνι της Πάφου μπορεί να γίνει θαλάσσιος κόμβος και σε συνδυασμό με τη διέλευση ναυτικού τουρισμού να αναβαθμίσουμε το τουριστικό μας προϊόν.
• Το παραθαλάσσιο μέτωπο, που η σωστή αξιοποίηση του μπορεί να ενδυναμώσει σε μεγάλο βαθμό τον θαλάσσιο τουρισμό
• Αλλά και η ποικιλομορφία του φυσικού περιβάλλοντος μας καθώς και το πλούσιο ιστορικό, θρησκευτικό και πολιτιστικό απόθεμα του τόπου μας και της ευρύτερης περιοχής, μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης.

Θεωρούμε λοιπόν ότι η σωστή διοίκηση το δήμου μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στη βελτίωση της καθημερινότητας και του επιπέδου ζωής των πολιτών, αυτός εξάλλου πρέπει να είναι και ο στόχος της.

Αγαπητοί μου,
Φίλες και Φίλοι, συνδημότες μου!

Έρχεται κάποια στιγμή, για τον καθένα μας, που πρέπει να επιλέξει, να αντιδράσει, να συμμετάσχει.

Ας βάλουμε τέλος στη μίζερη λογική του χθες.

Γιατί εδώ ζούμε, εργαζόμαστε, μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, δημιουργούμε.

Γιατί κουραστήκαμε από τα συνθήματα και τις φωνές και θέλουμε ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις.

Γιατί θέλουμε να είμαστε οδηγοί των εξελίξεων και όχι απλοί ακόλουθοι τους.

Γιατί θέλουμε να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία και περηφάνια και όχι με φόβο και αμηχανία.

Γιατί μας αξίζουν περισσότερα!