Μάχη στήθος με στήθος στην Πάφο

Μάχη στήθος με στήθος στην Πάφο

Τέσσερα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες στην Πάφο για την επαναληπτική εκλογική διαδικασία προς ανάδειξη νέου Δημάρχου της Πάφου και το τοπίο συνεχίζει να παραμένει θολό. Εν μέσω μιας άτονης και άοσμης προεκλογικής περιόδου οι εκτιμήσεις από την Πάφο είναι συγκεχυμένες αν κάποιος από τα δυο βασικά φαβορί της δημαρχιακής κούρσας έχει προβάδισμα.

Και στα δυο επιτελεία Άριστου Βασιλειάδη και Φαίδωνα Φαίδωνος επικρατεί η αισιοδοξία ότι το βράδυ της Κυριακής ο δικός τους υποψήφιος θα κόψει πρώτος το νήμα. Στην τριμερή συνεργασία – ΑΚΕΛ ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ με εφαλτήριο την εκλογική δύναμη που συγκέντρωσαν τα τρία κόμματα στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, περίπου 62%, θεωρούν βέβαιο ότι ο Άριστος Βασιλειάδης θα συγκεντρώσει την πλειοψηφία των ψήφων που θα τον οδηγήσουν στον Δημαρχιακό Θώκο της Πάφου.


Ένα αποτέλεσμα το οποίο ενδυναμώσει αλλά και θα δώσει προοπτική για επέκταση της συνεργασίας των τριών κομμάτων. Από την άλλη πλευρά το επιτελείο του ανεξάρτητου αλλά με την υποστήριξη του ΔΗΣΥ υποψηφίου Φαίδωνα Φαίδωνος αφήνει να διαρρεύσει ότι η πλάστιγγα έχει γείρει προς το μέρος του και ότι οι μετρήσεις της κοινής γνώμης του δίνουν ξεκάθαρο προβάδισμα.

Ανάμεσα στους δυο πόλους υπάρχουν και οι ενδιάμεσες εκτιμήσεις που επιμένουν ότι το εκλογικό σώμα που θα πάει στις κάλπες την Κυριακή να ψηφίσει δεν έχει αποκρυσταλλώσει άποψη για την στάση που θα τηρήσει στην κάλπη.

Που ποντάρει η τριμερής
Στο επιτελείο του Άριστου Βασιλειάδη οι εκτιμήσεις για το ζητούμενο της εκλογικής βραδιάς ξεκινούν από την δύναμη που έχουν τα τρία κόμματα που στηρίζουν την υποψηφιότητα του.

Με την εκτίμηση ότι τα ποσοστά αποχής θα ξεπεράσουν το 45% εκτιμάται ότι ο υποψήφιος της τριμερούς θα συγκεντρώσει τα 2/3 της αθροιστικής δύναμης ΑΚΕΛ ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ στις τελευταίες εκλογές κάτι που θα τον καταστήσει τον μεγάλο νικητή.

Η μόνη περίπτωση όπως υπολογίζεται η υποψηφιότητα Βασιλειάδη να μπει σε περιπέτειες είναι να απολέσει το 50% της δύναμης των τριών κομμάτων. Σε μια τέτοια περίπτωση πηγές που δεν προέρχονται από τα επιτελεία των υποψηφίων θεωρούν ότι ο αντίπαλος του κ. Βασιλειάδη ο Φαίδωνας Φαίδωνος θα έχει το πάνω χέρι.

Αυτό που φαίνεται να προβληματίζει την τριμερή είναι οι διαρροές προς άλλους υποψηφίους. Διαρροές που προέρχονται από ένα αρκετά σημαντικό κομμάτι της ΕΔΕΚ αλλά και του ΔΗΚΟ. Για τους μεν ΕΔΕΚίτες αντάρτες ψηφοφόρους υπάρχουν ενδείξεις ότι καταλήγουν στο αντίπαλο στρατόπεδο για δε το ΔΗΚΟ ένα επίσης σημαντικό κομμάτι φαίνεται να επιλέγει τον υποψήφιο της Συμμαχίας Δώρο Παφίτη.

Χαμόγελα στο Συναγερμό
Στο επιτελείο του Φαίδωνα Φαίδωνος ανεπίσημα γίνεται λόγος ότι η υποψηφιότητα του ανεξάρτητου υποψήφιου παρουσιάζει μια δυναμική αντλώντας ψήφους και από άλλους χώρους πέραν του Συναγερμού. Η αισιοδοξία που επικρατεί πηγάζει και από μετρήσεις της κοινής γνώμης που όπως λέγεται ανεπίσημα δίνουν άνετο προβάδισμα νίκης τον κ. Φαίδωνος.

Στο επιτελείο του υποψηφίου υπάρχουν δυο στοιχεία τα οποία ενισχύουν το κλίμα ευφορίας. Το πρώτο αφορά τους Συναγερμικούς της Πάφου που όπως λέγεται δεν θα υπάρχουν διαρροές προς άλλους υποψηφίους. Το δεύτερο στοιχείο έχει να κάνει με την αποχή και την εκτίμηση ότι αυτή θα επηρεάσει θετικά τον Φαίδωνα Φαίδωνος.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις θέλουν στις κάλπες της Κυριακής να προσέρχονται περίπου εννέα χιλιάδες ψηφοφόροι. Σε μια τέτοια περίπτωση ο επόμενος Δήμαρχος θα εκλεγεί με λιγότερες από τέσσερις χιλιάδες ψήφους.

Με βάση τις μετρήσεις που λέγεται ότι έχουν γίνει ο υποψήφιος της Συμμαχίας φαίνεται να συγκεντρώνει ιδιαίτερα ικανοποιητικό ποσοστό ψήφων ενώ από τους υπόλοιπους ανεξάρτητους αυτός που φαίνεται να ξεχωρίζει από πλευράς ψήφων φαίνεται να είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Χρυσάνθου.

Πηγή: Καθημερινή