Κέντρο εκπαίδευσης/επιμόρφωσης της Amazon στην Πάφο!

Κέντρο εκπαίδευσης/επιμόρφωσης της Amazon στην Πάφο!

Η συνεργασία μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και Amazon φαίνεται πως θα ξεκινήσει από την Πάφο και θα επεκταθεί σε όλη την Κύπρο και τον τομέα της εκπαίδευσης. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, ωστόσο το πλάνο αφορά αρχικά στη δημιουργία ενός κέντρου επιμόρφωσης σε θέματα cloud, και όχι μόνο.

«Με την Amazon στο Λονδίνο μιλήσαμε πιο συγκεκριμένα για ένα κέντρο εκπαίδευσης/επιμόρφωσης. Οι ίδιοι συζητούν ξεχωριστά με την Πάφο για δράσεις στο Innovation Center που γίνεται σε συνεργασία με το Ισραήλ», ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας.


Ο κ. Προδρόμου υπέδειξε συναφώς πως «για εμάς είναι μία ευκαιρία να κάνουμε πιλοτικό training center για τα δικά μας στελέχη και όχι μόνο. Ναι μεν θα βρίσκεται στην Πάφο, αλλά θα είναι παγκύπριο. Σε πρώτη φάση, να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένα κέντρο επιμόρφωσης για θέματα cloud. Εμείς κάνουμε ήδη επιμορφώσεις μέσω του παιδαγωγικού ινστιτούτου. Όμως θα έχουμε την ανάγκη να επιμορφώσουμε τους εκπαιδευτικούς. Μπορεί να είναι και για πανεπιστήμια».

Προτάσεις στο τραπέζι

Απ’ εκεί και πέρα, στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι η ανάπτυξη ενός περιφερειακού κέντρου, που δυνητικά θα προσελκύσει πανεπιστήμια από άλλες χώρες. «Η πρότασή μας είναι να κάνουμε ένα regional hub/training center», επισήμανε ο υπουργός Παιδείας.

Σημειώνεται ότι το επόμενο διάστημα, εκπρόσωποι της Amazon θα έχουν επαφές, τόσο με αρμόδιους στην Πάφο όσο και με το Υπουργείο Παιδείας. «Σίγουρα θα έχουμε μία επαφή και απ’ εκεί και πέρα θα δούμε πώς προχωράμε», τόνισε ο κ. Προδρόμου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τις ψηφιακές αίθουσες διδασκαλίας προχωρά κανονικά, καθώς έχουν ληφθεί προσφορές για αγορά των σχετικών υπηρεσιών. Επιπρόσθετα, ολοκληρώνεται η διαδικασία για το school management system, ενώ παράλληλα εξετάζονται σχετικές τεχνολογίες για την ένταξή τους στους χώρους διδασκαλίας, αλλά και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

«Σε αυτή την προοπτική αντιλαμβάνεται κανείς ότι θα υπάρξουν μεγάλες ανάγκες από υπηρεσίες που θα έχουμε στα σχολεία και θα αφορούν το cloud, για προγράμματα που θα χρησιμοποιούνται και στην επικοινωνία των σχολείων», επισήμανε καταληκτικά ο Πρόδρομος Προδρόμου.

Πηγή: Reporter