Άκης Χρυσόμηλος: Δημιουργία Θεματικού Πάρκου στο Αναβαργός

Άκης Χρυσόμηλος: Δημιουργία Θεματικού Πάρκου στο Αναβαργός

Βασικός άξονας του προγράμματος μου είναι η αναβάθμιση των παραμελημένων περιοχών της πόλης μέσα από δρ’ασεις και παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν αισθητά την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους και κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό θα στείλουν πειστικά το μήνυμα ότι ο Δήμος αντιμετωπίζει ισότιμα τους δημότες του ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους.

Μέσα σε αυτό το πνεύμα, θα προτείνω στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο τη δημιουργία στη Συνοικία Αναβαργού ενός πρότυπου Θεματικού Πάρκου, το οποίο θα αποτελέσει έργο μοχλό για την ανάπτυξη και προβολή της παραμελημένης αυτής περιοχής της πόλης μας.


Το έργο, το οποίο προτείνω να δημιουργηθεί στην κρατική γη στην τοποθεσία Πέρα Βρύση, θα έχει σκοπό την αναψυχή, την ξεκούραση, την άθληση και την επιμόρφωση, περιλαμβάνοντας τις σχετικές λειτουργίες. Δεν θα πρόκειται για ένα συνοικιακό πάρκο – παιχνιδότοπο ή χώρο πρασίνου αλλά για ένα μεγάλο έργο υποδομής της πόλης, υπερτοπικής σημασίας και εμβέλειας.

Το έργο θα προωθηθεί μέσω Διαγωνισμού Ιδεών και για την χρηματοδότηση του θα επιδιωχθεί να εξασφαλιστολύν κονδύλια από διάφορες πηγές της Ευρωπαικής Ένωσης, πέρα βέβαια από τη συνεισφορά του Δήμου. Προκαταρκτικός στόχος είναι η ολοκλήρωση των μελετών και διαδικασιών εντος του 2017 ή στο πρώτο εξάμηνο του 2018, ώστε στα μέσα του έτους αυτού να αρχίσει η κατασκευή του.