Έφοδος αστυνομίας στο Κ.Σ. Κισσόνεργας λόγω διασπάθισης

Έφοδος αστυνομίας στο Κ.Σ. Κισσόνεργας λόγω διασπάθισης

Έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου Κισσόνεργας σε θέματα διασπάθισης δημοσίου χρήματος, αρχίζει η Αστυνομία με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα. Η έρευνα ακολουθεί καταγγελίες που έγιναν εδώ και αρκετό καιρό για ποινικά κολάσιμες ενέργειες και αποφάσεις μελών της τοπικής αρχής και οι οποίες είχαν υποβληθεί αρχικά στον Γενικό Ελεγκτή, ο οποίος κρίνοντας βάσιμες τις ενώπιον του υποθέσεις τις παρέπεμψε στον Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Την έναρξη των αστυνομικών ερευνών επιβεβαίωσε ο κοινοτάρχης Κισσόνεργας, Γιώργος Στυλιανού, ο οποίος επεσήμανε ότι αν και μέχρι στιγμής δεν έχει ενημερωθεί επισήμως για τα ακριβή δεδομένα της έρευνας, εντούτοις θεωρεί δεδομένο ότι οι υποθέσεις αφορούν ενέργειες του προηγούμενου Κοινοτικού Συμβουλίου που είχε καταγγείλει και ο ίδιος από το 2012 όπως είπε.


g_stilianou_koinotarxis_kissonergas

Ο κοινοτάρχης Κισσόνεργας έκανε λόγο για ενέργειες της προηγούμενης κοινοτικής αρχής, που επιβάρυναν σύμφωνα με τον ίδιο την Κισσόνεργα με ένα χρέος πέραν των 3 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αποπληρώνει σταδιακά το σημερινό Κοινοτικό Συμβούλιο. Αναφέρθηκε ειδικότερα σε θέματα σύναψης δανείων τα χρήματα των οποίων χρησιμοποιούνταν για άλλους σκοπούς από αυτούς για τους οποίους τα είχαν συνάψει, για αγορά κτιρίων με πολύ μεγαλύτερο αντίτιμο της εκτιμητέας αξίας τους και άλλα.

Ο κοινοτάρχης Κισσόνεργας επεσήμανε ωστόσο ότι δεν θεωρεί πως πίσω από τις ενέργειες αυτές υπήρχε θέμα μιζών, αλλά ήταν αποτέλεσμα ελλιπούς γνώσης των κοινοτικών αρχόντων σε θέματα οικονομίας και διαδικασιών.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Στυλιανού αν η έρευνα θα αφορά και σε ενέργειες της νυν κοινοτικής αρχής, εκτίμησε ότι δεν υπάρχει κάτι αξιόποινο προς έρευνα από το υφιστάμενο συμβούλιο, αν και όπως παρατήρησε δεν έχει επίσημη και άρα βέβαιη ενημέρωση.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου