ΑΚΕΛ Πάφου: Ο ΟΚΥπΥ να ενσκήψει στα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου

ΑΚΕΛ Πάφου: Ο ΟΚΥπΥ να ενσκήψει στα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου

Το ΑΚΕΛ Πάφου καλεί τον ΟΚΥπΥ όπως ενσκήψει με σοβαρότητα στα θέματα που ταλανίζουν το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και να δώσει άμεσα λύσεις.

Από τα πρώτα στάδια εφαρμογής του ΓΕΣΥ , φάνηκε ότι προκαλούνται προβλήματα από το γεγονός ότι δυο επαρχίες (Λεμεσός- Πάφος) λειτουργούν κάτω από την ευθύνη της ίδιας διεύθυνσης του ΟΚΥπΥ αφού μια τέτοια εξέλιξη καθιστά δυσλειτουργική την οργάνωση και λειτουργία των δημοσίων νοσηλευτηρίων ενώ δυσχεραίνει την αναπτυξιακή τους πορεία.


Το ΑΚΕΛ επανέρχεται και ζητά την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών από τη διεύθυνση του ΟΚΥπΥ για βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και ενίσχυση του με ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, το οποίο καλείται να καλύψει τις ανάγκες μιας ολόκληρης Επαρχίας.

Στην Επαρχία Πάφου, κανένα ιδιωτικό νοσοκομείο δεν λειτουργεί Τμήμα Πρώτων Βοηθειών και το σύνολο των περιστατικών εξετάζεται από το δημόσιο νοσηλευτήριο της Επαρχίας μας. Συνεπώς άμεσα θα πρέπει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες επέκτασης του ΤΑΕΠ Πάφου, εξέλιξη που θα αναβαθμίσει το επίπεδο υπηρεσιών που παρέχονται.

Ζητούμε άμεσα να επαναλειτουργήσει πλήρως στο Γ.Ν Πάφου ο παιδιατρικός θάλαμος ανάλογα στελεχωμένος και εξοπλισμένος. Τα πρόσφατα περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Ενώ ανάλογη σημασία θα πρέπει να δοθεί και στον Γυναικολογικό Θάλαμο.

Τόσο το ιατρικό όσο και το παραϊατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Πάφου, έχουν υπερβάλει εαυτό τα δυο τελευταία χρόνια μέσα σε συνθήκες πανδημίας και αυξημένων αναγκών παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, προσπάθεια που φαίνεται ότι δεν εκτιμάται από την ηγεσία του Οργανισμού όπως θα έπρεπε.

Ο.Α.Υ και ΟΚΥπΥ πρέπει να εργαστούν προς την κατεύθυνση εντατικοποίησης της διαδικασίας αυτονόμησης των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων εξέλιξη που θα ενισχύσει πραγματικά τον ρόλο τους και θα τα οδηγήσει στη σύγχρονη εποχή.

Ως ΑΚΕΛ Πάφου, θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις σε σχέση με το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου με μοναδικό γνώμονα των ενεργειών μας τη διαφύλαξη του Δημόσιου χαρακτήρα του, την ενίσχυση και υποστήριξη του, ώστε να συνεχίσει να προσφέρει υψηλού επιπέδου ιατρική φροντίδα στους ασθενείς τους. Οποιεσδήποτε ενέργειες που οδηγούν στον εκφυλισμό του θα μας βρίσκουν απέναντι τους.

Πάφος, 24/11/2022