Αναβαθμίζονται τα μνημεία των ηρώων Ανδρέα Τσιέλεπου, Κώστα Καρνάβαλου και Βλαδίμηρου Ηρακλέους

Αναβαθμίζονται τα μνημεία των ηρώων Ανδρέα Τσιέλεπου, Κώστα Καρνάβαλου και Βλαδίμηρου Ηρακλέους

Το μνημείο των ηρώων Ανδρέα Τσιέλεπου, Κώστα Καρνάβαλου και Βλαδίμηρου Ηρακλέους, που βρίσκεται στο πάρκο δίπλα από την εκκλησία Αποστόλου Παύλου, θα αναβαθμιστεί σημαντικά μετά την ολοκλήρωση των εκτεταμένων εργασιών, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Όπως δήλωσε ο Σίμος Τσιέλεπος, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ανδρέα Τσιέλεπου, Κώστα Καρνάβαλου και Βλαδίμηρου Ηρακλέους, έχει κατεδαφιστεί το υφιστάμενο μνημείο, οι προτομές των ηρώων έχουν αφαιρεθεί και θα φυλαχθούν προκειμένου να τοποθετηθούν σε ένα νέο μνημείο που θα δημιουργηθεί στον ίδιο χώρο.


Το πάρκο αυτό που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ελλάδος, είναι ένα από τα εννέα πάρκα που αναδιαμορφώνονται στην πόλη της Πάφου και, όπως είπε ο κ. Τσιέλεπος, στο συγκεκριμένο πάρκο θα γίνει τοπιοτέχνηση, η οποία θα συνδέει το μνημείο με τον περίβολο της εκκλησίας.

Ταυτόχρονα, θα δημιουργηθούν δύο παιδότοποι με πλούσιο πράσινο, με πεζόδρομους ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα του χώρου και να διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος για οικογένειες και παιδιά.

Οι προτομές θα τοποθετηθούν ακριβώς μπροστά από ένα πλατειακό χώρο που θα δημιουργηθεί στην είσοδο του πάρκου.

Το κόστος των εργασιών της αναβάθμισης του πάρκου επί της Λεωφόρου Ελλάδος αναμένεται να ανέλθει στις 100 χιλ. ευρώ.

Σε ένα δεύτερο στάδιο θα γίνει ανάπλαση και του δημοτικού περιπτέρου, που λειτουργεί στο συγκεκριμένο πάρκο στο οποίο θα φυτευτεί περισσότερο πράσινο και θα τοποθετηθούν παιχνίδια για παιδιά.

Ο κ. Τσιέλεπος είπε πως με τα έργα θα υπάρξει σύνδεση τόσο με τον περιβάλλοντα χώρο του παρακείμενου ναού όσο και με την κεντρική λεωφόρο Ελλάδος.