Β. Δημητρίου: Οικονομική ανάσα οι χορηγίες

Β. Δημητρίου: Οικονομική ανάσα οι χορηγίες

Οι 55 χιλιάδες ευρώ που ενισχύουν ετησίως 20 αθλητικά σωματεία της Πάφου δεν επιβαρύνουν σημαντικά τον προϋπολογισμό του Δήμου, που ανέρχεται στα 18 εκατομμύρια ευρώ, γι’ αυτό κακώς επιχειρείται σύνδεση τους με τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου Πάφου, επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της ΕΔΕΚ στον Δήμο Πάφου και μέλος της Αθλητικής Επιτροπής του Δήμου Πάφου Βάσος Δημητρίου, με αφορμή σχετική αναφορά του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, κατά την πρόσφατη τελετή επίδοσης των χορηγιών.

Ο κ. Δημητρίου υποστήριξε ότι ο κ. Φαίδωνος διέπραξε δύο λεκτικά λάθη κατά τον χαιρετισμό του στην εν λόγω εκδήλωση. Η αναφορά του στη μείωση της χορηγίας των αθλητικών σωματείων για το 2016 έγινε χωρίς να συζητηθεί το όλο θέμα στις αρμόδιες Επιτροπές, Αθλητισμού και Διαχειριστική, που θα συζητήσουν τους προϋπολογισμούς του Δήμου Πάφου για το 2016, ανέφερε, ενώ λανθασμένη χαρακτήρισε και την αναφορά ότι τα χρήματα της χορηγίας προς τα αθλητικά σωματεία ανήκουν στους φορολογούμενους και θα μπορούσαν να ενισχύσουν τα Δημοτικά Κοινωνικά Παντοπωλεία.


Η χορηγία, πρόσθεσε ο κ. Δημητρίου, «αποτελεί μια ελάχιστη έστω οικονομική ανάσα για τους παράγοντες των σωματείων μας και συνάμα ο Δήμος Πάφου αποδεικνύει έμπρακτα ότι αναγνωρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλουν για να κρατήσουν ζωντανά τα σωματεία τους».

Ο κ. Δημητρίου επεσήμανε πως «ο αθλητισμός, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο, αποτελεί τη μόνη διέξοδο των νέων μας για να κρατηθούν μακριά από τους πειρασμούς της σύγχρονης ζωής».

Δεν αμφιβάλλω, ανέφερε, «ότι τα Κοινωνικά Παντοπωλεία επιτελούν ένα σημαντικό έργο και θα πρέπει με προτεραιότητα να ενισχύονται οικονομικά».

Από την άλλη, πρόσθεσε, «ούτε και οι 55 χιλιάδες ευρώ που ενισχύουν περίπου είκοσι αθλητικά σωματεία επιβαρύνουν σημαντικά τον προϋπολογισμό του Δήμου που ανέρχεται στα 18 περίπου εκατομμύρια ευρώ».

Ο Δήμος Πάφου δεν θα πρέπει να απογοητεύσει τρεις περίπου χιλιάδες νέους και νέες που ασχολούνται με τον αθλητισμό στην δημαρχούμενη περιοχή, κατέληξε.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΚ)