Για ακόμα μια φορά ο Δήμος Πάφου προκαλεί αναστάτωση στους επιχειρηματίες της Πάφου

Για ακόμα μια φορά ο Δήμος Πάφου προκαλεί αναστάτωση στους επιχειρηματίες της Πάφου

Οργίλες αντιδράσεις καταγράφονται από πλευράς επιχειρηματιών για την τακτική του Δήμου Πάφου να «εγκλωβίζει», ουσιαστικά, τις επιχειρήσεις τους για την εκτέλεση εργασιών όπως η κατασκευή πεζοδρομίων, παραμονές των Χριστουγέννων.

Λίγες μέρες μετά την αντίστοιχη διαμαρτυρία καταστηματαρχών στην Αγαπήνορος, αλυσίδα υπεραγορών εξέφρασε έντονες διαμαρτυρίες και προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία Πάφου λόγω του αποκλεισμού της εισόδου του καταστήματος της στην κεντρική οδό Ανεξαρτησίας στην περιοχή της Τεχνικής Σχολής Πάφου.


Νωρίς χθες το πρωί, όπως καταγγέλλουν οι αρμόδιοι της αλυσίδας Poplife, συνεργεία με εκσκαφείς, φορτηγά οχήματα και άλλα μηχανήματα, άρχισαν να σπάνε τα πεζοδρόμια στην είσοδο του καταστήματος, κατόπιν οδηγιών του Δήμου Πάφου για τη δημιουργία νέων πεζοδρομίων. Οι αρμόδιοι της επιχείρησης επισήμαναν ότι η γιορτινή περίοδος και η έντονη κινητικότητα των καταναλωτών καθιστούσε εκτός τόπου και χρόνου τη χρονική περίοδο που επιλέγηκε για ένα έργο που δεν είναι άμεσης αναγκαιότητας και ζήτησαν την αναβολή των έργων.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε ωστόσο, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη υπεραγορά να μην μπορεί να προσεγγισθεί από οχήματα και οι πελάτες της να αναγκάζονται να μεταβαίνουν πεζή και πατώντας πάνω σε ξύλα που έχουν τοποθετηθεί πάνω από τα αυλάκια που έχουν ανοιχθεί.

Οι υπεύθυνοι της αλυσίδας των υπεραγορών υπέβαλαν καταγγελία στην Αστυνομία κατά παντός υπευθύνου, για παρακώλυση της δραστηριότητάς της και για τα προβλήματα που δημιουργούνται στην ευρύτερη περιοχή όσον αφορά στην ασφαλή και ομαλή τροχαία κίνηση και τη διακίνηση πεζών.

Εκπρόσωποι των παραπονουμένων που μίλησαν στον «Φ» υποστήριξαν ότι η ενέργεια αυτή, εκτός του ότι επηρεάζει σημαντικά την εμπορική δραστηριότητα της επιχείρησης σε γιορτινή περίοδο, δημιουργεί και απορίες για τυχόν κίνητρα ή επιδιώξεις των δημοτικών Αρχών.

«Δεν γίνεται σε μια τόσο ευαίσθητη χρονικά περίοδο για το εμπόριο και τις επιχειρήσεις», ανέφεραν, «να δημιουργείται ”ασφυξία” σε κάποιες επιχειρήσεις από τις ενέργειες αυτές, ενώ την ίδια στιγμή σε ακριβώς γειτονικά τεμάχια οι επιχειρήσεις να λειτουργούν κανονικά χωρίς έργα μπροστά τους».

Η κατάσταση χθες στο συγκεκριμένο κατάστημα της αλυσίδας, κατήγγειλαν οι εκπρόσωποί του, ήταν πολύ δύσκολη για καταναλωτές, προμηθευτές, αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους σε αυτό. Τα μεγάλα αυλάκια που έσκαψαν τα συνεργεία, τόνισαν, καθιστούσαν αδύνατη την προσέγγιση οχημάτων κοντά στο κατάστημα, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να αναγκάζονται να σταθμεύουν όπου έβρισκαν διαθέσιμους χώρους της πολυσύχναστης αυτής οδικής αρτηρίας, μεγεθύνοντας τα κυκλοφοριακά προβλήματα, δεδομένου ότι η Ανεξαρτησίας φιλοξενεί στο ίδιο ύψος την Τεχνική Σχολή, ένα δημοτικό σχολείο, καφετερίες και εμπορικά καταστήματα.

«Δυσχερής ήταν και η εξυπηρέτηση του ίδιου του καταστήματος όμως», υποστήριξαν, «αφού τα φορτηγά των προμηθευτών δεν μπορούσαν να σταθμεύσουν και να ξεφορτώσουν στους ειδικούς χώρους, αλλά οι υπάλληλοί τους προσπαθούσαν να μεταφέρουν προμήθειες μέσω των ξύλων που τοποθετήθηκαν πάνω από τα αυλάκια».

Η εταιρεία εκτιμά ως αψυχολόγητη την όλη στάση της δημοτικής Αρχής Πάφου, σε μια περίοδο, επισημαίνει, που άπαντες φροντίζουν να διευκολύνουν επιχειρήσεις και κοινό στις εμπορικές συναλλαγές των ημερών αυτών, προς αμοιβαίο όφελος.

Πηγή: Φιλελεύθερος