Δήμος Πάφου: Ρίχνει την ευθύνη στο κράτος για τις καθυστερήσεις των έργων

Δήμος Πάφου: Ρίχνει την ευθύνη στο κράτος για τις καθυστερήσεις των έργων

Σημαντική καθυστέρηση διαπιστώνει ο Δήμος Πάφου στο μεγάλο έργο της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων Κάτω Πάφου.

Η δημοτική αρχή εκφράζει εκ νέου την έντονη ανησυχία του για την καθυστέρηση, επιρρίπτοντας την κύρια ευθύνη στα κρατικά τμήματα που δεν φροντίζουν να πιέζουν για την υλοποίηση των συμβατικών υποχρεώσεων των εμπλεκομένων μερών.


Ουσιαστικά, θεωρούν οι αρμόδιοι του Δήμου, μόνη εξέλιξη στο θέμα αποτελεί η τμηματική δημιουργία της μήκους 400 μέτρων πεζογέφυρας που θα συνδέει το δυτικό με το ανατολικό τμήμα των αρχαιολογικών θησαυρών της Κάτω Πάφου, με τη μια άκρη της να βρίσκεται στο σημείο που είναι το γνωστό ξενοδοχείο Roman και την άλλη στον λόφο της Φάπρικας.

Η πεζογέφυρα διέρχεται σε μεγάλο ύψος πάνω από την λεωφόρο Αποστόλου Παύλου, δίνοντας ένα εντυπωσιακό πλάνο στους περιπατητές και επισκέπτες των αρχαιοτήτων, αφού θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν οπτικά ολόκληρη την αρχαιολογική περιοχή της Πάφου.

Το μεγάλο έργο της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Κάτω Πάφου, θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα των τελευταίων δεκαετιών για την πόλη και την επαρχία της Πάφου, αφού πλέον θα δοθεί η δυνατότητα της περαιτέρω ανάδειξης του σπάνιου αρχαιολογικού πλούτου της Πάφου διεθνώς.

Αντίστοιχα επικριτικός εμφανίζεται ο Δήμος Πάφου και στο θέμα της αναβάθμισης του μουσείου της πόλης, το οποίο από τον περασμένο Νοέμβριο έχει κλείσει για τις εργασίες αυτές και δεν έχει επαναλειτουργήσει ακόμη. Το γεγονός ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο δεν πρόλαβε να λειτουργήσει ενόσω η Πάφος ήταν ακόμη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, το αποδίδει στον μη ικανοποιητικό έλεγχο των κρατικών υπηρεσιών.

Πηγή: Φιλελεύθερος