Διώκεται πειθαρχικά ο Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου;

Διώκεται πειθαρχικά ο Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου;

Προ ημερών, η γραπτή παραίτηση του Αξιωματικού της Δύναμης τέθηκε στην διάθεση τόσο του Αρχηγού της Αστυνομίας όσο και του Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου. Οι λόγοι ωστόσο που καταγράφονταν στην παραίτηση δεν έγιναν γνωστοί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Αστυνομικού Διευθυντή Πάφου, ο οποίος ανέλαβε μόλις πρόσφατα τα συγκεκριμένα καθήκοντα. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε δυο μέρες πριν υποβάλει την παραίτηση του ο κ. Πενταράς, δέχθηκε επίσκεψη στο γραφείο του από Ποινικό Ανακριτή ο οποίος τον ενημέρωσε ότι θα διωχθεί πειθαρχικά ύστερα από απόφαση του Αρχηγού της Αστυνομίας και του Γενικού Εισαγγελέα.


Υπενθυμίζουμε ότι εναντίον του Νίκου Πενταρά βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική υπόθεση ενώπιον δικαστηρίου για παράνομη κατοχή αρχαιοτήτων χωρίς άδεια από τμήμα Αρχαιοτήτων.

Ο Ποινικός Ανακριτής είχε μεταβεί στο γραφείο του, στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, για να τον ενημερώσει ότι, τόσο ο ίδιος όσο και άλλος αξιωματικός της αστυνομίας που υπηρετεί συγκεκριμένο πόστο στην ίδια Διεύθυνση, θα διωχθούν πειθαρχικά με τις κατηγορίες του ψεύδους, της διαστροφής της αλήθειας και της αμέλειας καθήκοντος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Πενταράς φαίνεται να μην αποδέχθηκε και τόσο ψύχραιμα την πειθαρχική δίωξη εναντίον του, αφού οι φωνές του ακούστηκαν σε όλο τον αστυνομικό σταθμό. Ο Ποινικός Ανακριτής που έφυγε κακήν κακός, φέρεται να ενημέρωσε τον ίδιο τον Αρχηγό Αστυνομίας, ο οποίος με τη σειρά του φρόντισε να συνομιλήσει τηλεφωνικός με τον Αστυνομικό Διευθυντή. Οι δυο τους φέρονται να αντάλλαξαν μια έντονη συζήτηση, η κατάληξη της οποίας ήταν ο Αρχηγός να κλείσει το τηλέφωνο στον Νικό Πενταρά.

Δυο μέρες αργότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήρθε και η γραπτή παραίτηση, την οποία ο Ιωνάς Νικολάου δεν έκανε αποδεκτή και έτσι από σήμερα ο κ. Πενταράς βρίσκεται πίσω στα καθήκοντα του. Βρισκόταν εκτός υπηρεσίας με άδεια εδώ και μια εβδομάδα μέχρι την τελικά απάντηση.

Πηγή: i-eidisi