Εκδηλώσεις προς τιμή της εορτής των Αποστόλων

Με την ευκαιρία της εορτής των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και εις ανάμνηση της επίσκεψης και του κηρύγματος των Αποστόλων Βαρνάβα και Παύλου στην Πάφο τελέστηκε χθες υπαίθριος πανηγυρικός Εσπερινός στη « Στήλη του Αποστόλου Παύλου» στην Κάτω Πάφο, χοροστατούντων του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομου και άλλων Αρχιερέων . Μετά το πέρας του Εσπερινού , ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας των Αποστόλων Βαρνάβα και Παύλου , ενώ κατά την περιφορά παιάνιζε η Φιλαρμονική της Αστυνομίας. Στρατιωτικό άγημα απέδωσε επίσης τιμές .

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε επίσης ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Θεολόγος Αλεξανδράκης .


Ο Αρχιμανδρίτης Αλεξανδράκης ανέφερε πως οι δύο κορυφαίοι απόστολοι μιμούνται τον Κύριο τους και με την προσπάθεια αυτή λειτουργεί το Άγιο πνεύμα μέσα τους και τους ανακαινίζει και τους καθιστά άξιους να επιτελέσουν έργο υψηλό αφού και οι δύο με το δικό τους προσωπικό τρόπο προσκλήθηκαν από τον ίδιο το Χριστό για αυτή την ιερά Αποστολή.

Έρχονται στην Κύπρο και καταλήγουν στην Πάφο όπου το Άγιο πνεύμα τους οδηγεί τα βήματα τους , και καθορίζει τις πράξεις για να αντιμετωπίσουν τις δοξασίες και την ειδωλολατρική στάση πολλών συνανθρώπων τους.

Εκείνοι έρχονται να διδάξουν την ελευθερία και την πίστη προς τον Θεό και την απελευθέρωση του ανθρώπου από τις ειδωλολατρικές ραδιουργίες. Βρίσκουν δυσκολίες και βιαιότητες προς τα πρόσωπα τους και η χάρη του Αγίου πνεύματος που τους συνοδεύει τους καταστεί άξιους κήρυκες της αληθείας, τους γεμίζει με ιεραποστολικό ζήλο για να ευαγγελίσουν το κοσμοσωτήριο μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού, όπου συμμέτοχος μπορεί να γίνει σ’ αυτή τη χαρά ο καθένας που θα πιστέψει σ’ εκείνον.

Ο Αρχιμανδρίτης κ. Θεολόγος Αλεξανδράκης ανέφερε πως αυτή η ιερή αποστολή τους φέρνει κοντά και σε ανθρώπους που δέχονται με περισσή χαρά αυτό το νέο μήνυμα της σωτηρίας και έτσι και οι ίδιοι λαμβάνουν την χαρά της εγκαθίδρυσης της νέας εκκλησιαστικής παρουσίας σ’ αυτό τον ιερό τόπο της Κύπρου. Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τη στάση ζωής των δύο ιερών προσώπων Βαρνάβα και του Παύλου σε κάθε ιερή αποστολή βλέπουμε ότι μέσα τους υπάρχει η φλόγα και η αγάπη τους προς τον Ιησού. Αυτό συνέχισε, δυναμώνει με την προσωπική τους νηστεία και προσευχή που τους χαρίζει καθαρότητα , αλλά και τους καταστεί σκεύη εκλογής και παρά τις απάνθρωπες συνθήκες που βιώνουν εκείνοι δεν κλονίζονται γιατί μέσα τους λειτουργεί το Άγιο Πνεύμα.

Το παρών τους στις εκδηλώσεις έδωσαν οι πολιτικές, αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές της πόλης.