Εκκλησάκι στη μνήμη της Αγίας Παρασκευής ανεγείρει η Κούρδακα

Εκκλησάκι στην μνήμη της Αγίας Παρασκευής ανεγείρεται στην νεοσύστατη κοινότητα της Κούρδακας


στην οποία σήμερα κατοικούν μόνο 14 κάτοικοι.

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κούρδακας Κωνσταντίνος Χριστουδούλου ανέφερε ερωτηθείς σχετικά , ότι υπάρχουν μαρτυρίες με βάση τις οποίες μια Τουρκοκύπρια μάλλον κρυπροχριαστιανή στο σημείο που ανεγείρεται το παρεκκλήσι διατηρούσε αναμμένο καθόλο το 24ωρο ένα καντήλι μέσα σε μια στάμνα.

Μετά το θάνατο της το άναμμα του καντηλιού ανέλαβε η κυρία Κατερίνα Παπαλουκά η οποία διέμενε στη κοινότητα Χούλου , ωστόσο κάθε μέρα επισκέπτονταν την Κούρδακα και συνέχισε τον άναμμα του καντηλιού μέσα στη στάμνα.

Η κ Παπαλουκά απεβίωσε πριν τέσσερα με πέντε χρόνια , σε ηλικία των 84 ετών – όπως ανέφερε ο κ Χριστοδούλου , και μετά το θάνατο της , το άναμμα του καντηλιού την ανέλαβε ο ίδιος.

Για την ανέγερση του παρεκκλησιού της Αγίας Παρασκευής , σύμφωνα με τον κ. Χριστοδούλου συγκεντρώνονται εισφορές .

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη , η κοινότητα Κούρδακας, πρώην Τ/Κ κοινότητα που είχε εγκαταλειφθεί μετά τα θλιβερά γεγονότα ανακηρύχτηκε εκ νέου κοινότητα το 2008.

Η προσπάθεια μας σημείωσε, ο κ Χριστοδούλου είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες που πρέπει προκειμένου να μπορέσουν να επιστρέψουν στο χωριό και να ζήσουν όποιοι το επιθυμούν αφού γύρω και μέσα στην κοινότητα υπάρχουν και Ε/Κ και Τ/Κ ιδιοκτησίες.