Ικανοποίηση Οδυσσέως για το λιμάνι του Λατσιού

Ικανοποίηση Οδυσσέως για το λιμάνι του Λατσιού

Ικανοποίηση για τη θετική αντιμετώπιση των αιτημάτων από πλευράς του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Μάριου Δημητριάδη, ο οποίος αντίκρισε θετικά τα αιτήματα του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς, εκφράζει με ανακοίνωσή του o Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς, Άγγελος Οδυσσέως.

Εκφράζει επίσης την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι σε μεγάλο βαθμό αυτά τα αιτήματα έχουν ικανοποιηθεί, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην υλοποίηση των αναγκαίων έργων εξωραϊσμού και αναβάθμισης του λιμανιού του Λατσιού.


Ο κ. Οδυσσέως είπε πως έχουν ήδη ζητηθεί προσφορές για την επέκταση του κρηπιδώματος μήκους 36 μέτρων στον εσωτερικό χώρο του λιμανιού, αυξάνοντας έτσι τις θέσεις ελλιμενισμού και, παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για προκήρυξη προσφορών για διαμόρφωση της εξωτερικής ανατολικής πλευράς μήκους 60 μέτρων για τη δημιουργία νέων θέσεων ελλιμενισμού για την καλοκαιρινή περίοδο. Η τοπική αρχή, ανέφερε, έλαβε διαβεβαιώσεις ότι πριν το τέλος του χρόνου θα προκηρυχτούν προσφορές.

Σε ότι αφορά το αίτημα για τη δημιουργία σταθμού καυσίμων που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των σκαφών που ελλιμενίζονται στο λιμάνι, η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και εντός του Οκτωβρίου του 2016 θα προκηρυχτούν προσφορές.

Στο θέμα του εξωραϊσμού/αναπαλαίωσης και αξιοποίησης των πετρόκτιστων αποθηκών θα προκηρυχθούν, ανέφερε ο κ. Οδυσσέως, οι προσφορές μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και οι χρήσεις επιβεβαιώθηκε ότι θα είναι σύμφωνα με παλιότερη συμφωνία του Δήμου με την Αρχή Λιμένων, με την οποία έχουν καθορισθεί οι χρήσεις.

Επιπρόσθετα, συμφωνήθηκε, όπως είπε, ότι η χρήση των πετρόκτιστων αποθηκών δεν θα είναι ανταγωνιστική προς την ανάπτυξη του λιμενικού χώρου και δεν θα προκαλείται οχληρία ή επιβάρυνση του περιβάλλοντος και γενικά δεν θα επηρεάζεται αρνητικά η ανάπτυξη, η εκμετάλλευση και λειτουργία των υπόλοιπων χώρων.

Όσον αφορά το αίτημα του Δήμου για ανέγερση δημόσιων χώρων υγιεινής, αποδυτηρίων και ντουζ στη νέα λιμενολεκάνη του Λατσιού υπήρξε δέσμευση της Αρχής Λιμένων για να αποστείλει επιστολή, με την οποία θα αναλάμβανε όλο το ποσό της δαπάνης.

Συμφωνήθηκε ακόμη, συνέχισε, ότι θα γίνουν νέες επαφές με την Αρχή Λιμένων για να συζητηθεί θέμα που εισηγήθηκε και ο Υπουργός για τις δυνατότητες επέκτασης του λιμανιού και την αύξηση των θέσεων ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής.

Σε ότι αφορά το αίτημα του Δήμου για σύνδεση της Πόλης Χρυσοχούς με τα αεροδρόμια Πάφου και Λάρνακας και τις άλλες πόλεις με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων, έγιναν κάποιες διευθετήσεις για αύξηση των δρομολογίων από Καρβέλλα προς την πόλη, για τις απευθείας συνδέσεις όμως με τα αεροδρόμια αυτό θα γίνει μετά από έγκριση της Βουλής, αφού θα δοθεί η δυνατότητα να δοθούν άδειες για απευθείας δρομολόγια.

Αναφορικά με το αίτημα για τη συνέχιση του ποδηλατόδρομου-πεζόδρομου από τη διασταύρωση των δρόμων προς Δρούσεια και προς Πόλη και Λατσί μέχρι την είσοδο της Πόλης, επιβεβαιώθηκε ότι το έργο θα πρέπει να γίνει από το Τμήμα Δημοσίων Έργων και θα πρέπει να ακολουθήσει σύντομα μια διαιρεμένη σύσκεψη με το Τμήμα Δημοσιών έργων και τις υπηρεσίες, ώστε να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης κάποιων προβλημάτων που παρουσιάζονται, με στόχο μέχρι το τέλος του χρόνου αν έχουν προκηρυχτεί οι προσφορές.

Ως προς το θέμα του αυτοκινητόδρομου Πάφου – Πόλης, έργο υπερτοπικής σημασίας, που με την υλοποίηση του θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον, την προοπτική ανάπτυξης και την ευημερία ολόκληρης της επαρχίας Πάφου και ιδιαίτερα της περιφέρειας της Πόλης Χρυσοχούς, κατά τη συνάντηση ο κ. Οδυσσέως είπε ότι εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις δηλώσεις του Υπουργού ότι ο δρόμος δεν έχει εγκαταλειφθεί και έχουν δοθεί οδηγίες για επανασχεδιασμό για περαιτέρω μείωση του κόστους.

Ο Δήμαρχος Πόλης είπε ότι ο Δήμος δεν θέλει δρόμο πολυτελείας αλλά ένα λειτουργικό και ασφαλές οδικό δίκτυο, που θα ικανοποιεί τις σημερινές απαιτήσεις και ανάγκες.

Στο μεταξύ ο Υπουργός έχει δώσει οδηγίες να μελετηθούν διάφορα σενάρια, όπως και η βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου, ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ