Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο…

Η απόφαση του Δήμου Πάφου να αποκόψει το ηλεκτρικό ρεύμα σε καταστηματάρχες που ενοικιάζουν τα υποστατικά τους στη Δημοτική Αγορά ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Ο Δήμος Πάφου προέβη στην ενέργεια αυτή ενημερώνοντας προηγουμένως τους ενοικιαστές της δημοτικής αγοράς, πως αν δεν αποπληρώσουν όλους τους οφειλόμενους λογαριασμούς από το 2014 μέχρι σήμερα θα τους αποκοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.


Κάποιοι από τους ενοικιαστές συμμορφώθηκαν και κάποιοι άλλοι όχι, με αποτέλεσμα σήμερα το πρωί 11 καταστηματάρχες να μείνουν χωρίς ρεύμα.

Αυθόρμητα οι καταστηματάρχες βγήκαν στο δρόμο και απέκοψαν την τροχαία κίνηση για 10 λεπτά.

Ο πρόεδρος της επιτροπής αγοράς Νεόφυτος Σέργης, σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ανέφερε πως εδώ και 23 χρόνια οι καταστηματάρχες δεν αποπλήρωναν το ρεύμα τους γιατί αποπληρώνονταν -όπως είπε- μέσω ενοικίων.

Παραδέχτηκε ωστόσο, πως ο Δήμος Πάφου τους είχε αποστείλει επιστολές για διευθέτηση της αποπληρωμής των οφειλών του ηλεκτρισμού των υποστατικών τους στην Δημοτική Αγορά. Ο κ. Σέργης σημείωσε επίσης πως η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος είναι ζωτικής σημασίας για τους καταστηματάρχες.

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει την αντίδραση των καταστηματαρχών που πυροδότησε η απόφαση της ολομέλειας του δημοτικού συμβουλίου Πάφου, ανέφερε πως είναι λυπηρό να αναγκάζεται ο Δήμος Πάφου να προβαίνει σε δραστικά μέτρα.

Το θέμα αυτό, όπως είπε, απασχόλησε την ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου Πάφου και ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε στις 9.3 2015 να δοθεί εύλογη προειδοποίηση σε όλους τους καταστηματάρχες της Δημοτικής αγοράς, όπως διευθετήσουν άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση τις οφειλές τους που αφορούν το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο κ. Φαίδωνος σημείωσε μάλιστα πως κάποιοι καταστηματάρχες έχουν να πληρώσουν το ενοίκιο και το ηλεκτρικό ρεύμα από το 2008 μέχρι σήμερα και αυτό, όπως ανέφερε, αποτελεί για τον ίδιο σκανδαλώδη συμπεριφορά.

Πρόσθεσε ότι είναι αδιανόητο την ώρα που ο Δήμος Πάφου δεν εισπράττει ούτε καν το ενοίκιο, να φορολογούνται οι πολίτες της Πάφου, πολλοί από τους οποίους είναι άνεργοι, για να παίρνει χρήματα ο Δήμος και να πληρώνει το ηλεκτρικό ρεύμα των μικροεπιχειρηματιών της δημοτικής αγοράς.

«Δεν θέσαμε ασφυκτιά χρονοδιαγράμματα», είπε ο κ. Φαίδωνος «και είμαστε πολύ ευέλικτοι και διαλλακτικοί στο θέμα των ενοικίων παρόλο», σημείωσε,«που δημιουργείται ένα περιβάλλον μη ίσης μεταχείρισης αφού αρκετοί καταστηματάρχες πληρώνουν τα ενοίκια και το ρεύμα τους, ενώ κάποιοι άλλοι ούτε τα ενοίκια ούτε το ρεύμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός».

Δεν μπορούσαμε όμως συνέχισε, ” μετά από τετράμηνη προειδοποίηση που δώσαμε και άλλη προειδοποίηση ενός και πλέον χρόνου προηγουμένως, να δοθεί άλλη παράταση και να συνεχίσουν κάποιοι να μην πληρώνουν το ρεύμα, και το ρεύμα να το πληρώνει εξ ονόματος τους ο Δήμος Πάφου”.

Συμπλήρωσε ότι υπάρχουν οι παροχές ρεύματος και μπορούν όταν πληρώσουν το ρεύμα να αποκατασταθεί η σύνδεση ρεύματος των υποστατικών τους.

Ο κ. Φαίδωνος εξέφρασε τη λύπη του που έφθασε μέχρι το συγκεκριμένο σημείο το δημοτικό συμβούλιο με την ομόφωνη απόφαση του, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί η ασυδοσία στον συγκεκριμένο χώρο.

Στο μεταξύ διευθετήθηκε συνάντηση των παραπονούμενων ενοικιαστών με το Δήμο Πάφου προς συζήτηση του θέματος.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΘΝΕ )