Κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία στην Παναγιά

Κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία στην Παναγιά

Κλειστό παραμένει και σήμερα το Γυμνάσιο της Παναγιάς στο οποίο φοιτούν 7 μαθητές λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου και της μη δυνατότητας προσέλευσης των μαθητών στο σχολείο σύμφωνα με τον Επαρχιακό Λειτουργό Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου Γιάννης Ευθυμίου.Ο κ Ευθυμίου ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ ανέφερε πως τα εκπαιδευτήρια Γυμνάσια και Λύκεια στον ακριτικό Πύργο Τηλλυρίας, στο Πολέμι και στην Πόλη Χρυσοχούς σήμερα λειτουργούν κανονικά και οι μαθητές έχουν προσέλθει στην τάξη.

Επεσήμανε ωστόσο, πως σήμερα έχει παρατηρηθεί μειωμένη προσέλευση των μαθητών στα Γυμνάσια και Λύκεια του Πολεμίου αλλά και της Πόλης Χρυσοχούς λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και της ολισθηρότητας του δρόμου με αποτέλεσμα η μετάβαση των μαθητών, από κάποιες κοινότητες στα εν λόγω εκπαιδευτήρια, να καταστεί δύσκολη.


Εξάλλου ο Α’ Λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης στην Επαρχία Πάφου Λαυρέντης Πολυκάρπου δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως όλα τα σχολεία δημοτικά και νηπιαγωγεία των ορεινών περιοχών της Πάφου λειτουργούν εκτός του δημοτικού Παναγιάς στο οποίο φοιτούν 18 παιδάκια. Κλειστό παραμένει και το νηπιαγωγείο Παναγιάς.

Στο μεταξύ η αστυνομία με σχετική της ανακοίνωση καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν άσκοπες διακινήσεις. Σε περίπτωση επίσης που πρόκειται να χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο στις ορεινές περιοχές λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου προτρέπουν τους οδηγούς να τηρούν χαμηλές ταχύτητες και να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα τους οχήματα.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/