Νέα μέτρα Υπ. Άμυνας για στρατιώτες που υπηρετούν μαρκιά από την επαρχία τους

Νέα μέτρα Υπ. Άμυνας για στρατιώτες που υπηρετούν μαρκιά από την επαρχία τους

Νέα μέτρα εφαρμόζονται σε σχέση με τις μεταθέσεις στρατιωτών που υπηρετούν σε μονάδες μακριά από την επαρχία τους, σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαϊδη, τα οποία αποσκοπούν στο να απαλύνουν τη ντε φάκτο, όπως την χαρακτήρισε, αδικία που υπάρχει για τους εθνοφρουρούς οι οποίοι διαμένουν σε επαρχίες όπου οι θέσεις που υπάρχουν είναι λιγότερες από τον αριθμό των οπλιτών.

Μια τέτοια επαρχία είναι και η Πάφος, είπε, γι` αυτό και κατατέθηκε νομοσχέδιο στη Βουλή και έχει εγκριθεί .


Από την αρχή του χρόνου, συμπλήρωσε, όσοι στρατιώτες προέρχονται ή διαμένουν σε επαρχίες που βρίσκονται μακριά από τις μονάδες στις οποίες εντάσσονται μπορούν να παίρνουν περισσότερη άδεια από τους υπόλοιπους.

Ένα άλλο μέτρο, συμπλήρωσε, που αφορά ειδικά την Πάφο είναι ότι οι νέοι εθνοφρουροί δεν τοποθετούνται πλέον σε μονάδες από τις οποίες δεν θα μπορούν να μετακινηθούν.

Συνεπώς, είπε, με απόφαση υπουργικού συμβουλίου όλοι οι νέοι εθνοφρουροί μπορούν κατά τη διάρκεια της θητείας τους να τύχουν μετάθεσης.

Ένα τρίτο μέτρο, κατέληξε, είναι η δυνατότητα κατ` εξαίρεση μεταθέσεων που έχει θεσπιστεί από φέτος και που δίνει τη δυνατότητα σε εξαιρετικές περιπτώσεις, εκεί που υπάρχουν σοβαροί ιατρικοί, οικογενειακοί ή και οικονομικοί λόγοι, να μπορούν εθνοφρουροί να τοποθετούνται κοντά στις εστίες τους, μέσα βέβαια από επιτροπές οι οποίες πλέον κληρώνονται και δεν διορίζονται για να διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας.