Νίκος Χριστοδουλίδης: Δεν είναι πυροτέχνημα η επίσκεψη Μπάιντεν

Νίκος Χριστοδουλίδης: Δεν είναι πυροτέχνημα η επίσκεψη Μπάιντεν

Σε καμία περίπτωση η επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Αμερικής δεν είναι πυροτέχνημα


δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης μετά το πέρας της τέλεσης του μνημόσυνου των πεσόντων της Κοινότητας Έμπας στην Εκκλησία του Απόστολου Ανδρέα στην Έμπας.

Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλου για την επίσκεψη του κ. Μπάιντεν ο οποίος ανέφερε ότι η Κυβέρνηση σιωπά και ότι αποτελεί προεκλογικό πυροτέχνημα με στόχο την ωμή εκμετάλλευση του πόθου των Αμμοχωστιανών για επιστροφή, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε « καταγράφουμε την θέση του κ. Παπαδόπουλου αλίμονο αν ο Αντιπρόεδρος τη ς Αμερικής ερχόταν στην Κύπρο για προεκλογικούς λόγους. Είναι κάτι το οποίο δεν μπορώ να διανοηθώ. Όσον αφορά το θέμα της Αμμοχώστου αντίθετα καμιά επιθυμία ή πόθο δεν προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση αξιοποίησης του αναβαθμισμένου ενδιαφέροντος για την Κύπρο έτσι ώστε να υπάρξει πρόοδος στο Κυπριακό αλλά και στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης».
Ο κ. Χριστοδουλίδης υπενθύμισε επίσης επειδή ακούγονται πολλά τελευταίως- όπως είπε-  ότι η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας όπως έχει υποβληθεί κινείται στο ίδιο πλαίσιο που υποβλήθηκε η πρόταση της Κυβέρνησης Τάσου Παπαδόπουλου το 2005,   και η πρόταση της Κυβέρνησης του Δημήτρη Χριστόφι α το 2010.
Άρα παρατήρησε, «  υπάρχει μια συνέχεια στην πρόταση που υπόβαλε η Κυβέρνηση και δεν είναι σε καμιά περίπτωση, ούτε αποσκοπεί να εκμεταλλευτεί να αξιοποιήσει τον πόθο των Αμμοχωστιανών αλλά και η επίσκεψη σε καμία περίπτωση δεν είναι πυροτέχνημα».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίσκεψη Μπάιντεν στην Κύπρο έχει να κάνει περισσότερο με θέματα ενέργειας ο κ. Χριστοδουλίδης είπε  πως σίγουρα το θέμα της ενέργειας είναι πολύ σημαντικό για την αμερικανική πλευρά  ειδικότερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία. Είναι ένας παράγοντας συνέχισε, ο οποίος έχει βοηθήσει σημαντικά  στην αναβάθμισ η του γεωστρατηγικού ρόλου της περιοχής , και επιβεβαίωσε ότι ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συζητηθεί και το θέμα της ενέργειας.