“Ξύπνησαν” οι καταστηματάρχες στο κέντρο και ζητάνε ευέλικτο ωράριο

“Ξύπνησαν” οι καταστηματάρχες στο κέντρο και ζητάνε ευέλικτο ωράριο

Την προοπτική της δυνατότητας ενός ευέλικτου ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στο αναπλασθέν εμπορικό κέντρο της Πάφου, θέτουν πλέον καταστηματάρχες της περιοχής, προκειμένου και τα καταστήματα λιανικού εμπορίου να εκμεταλλεύονται την τεράστια αύξηση της επισκεψιμότητας στα κέντρα αναψυχής της περιοχής, κυρίως κατά τις βραδινές ώρες.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι το διάστημα αυτό κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος η προοπτική του ευέλικτου ωραρίου, αφού ολοένα και περισσότεροι εμπορευόμενοι στο κέντρο και κυρίως στις εμπορικές οδούς Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, Πάφου Χρυσάνθου και Νικοδήμου Μυλωνά, αναγνωρίζουν ότι είναι ανώφελο για τους ίδιους να λειτουργούν με το συμβατικό ωράριο τη στιγμή που τις ώρες αυτές στο εμπορικό κέντρο επικρατεί “νέκρα” κατά την έκφραση τους.


Από τις 8.00-9.00 το βράδυ“, επισημαίνουν, “στο εμπορικό κέντρο παρατηρείται κοσμοσυρροή σε καθημερινή βάση. Είναι κρίμα εκείνες ακριβώς τις ώρες τα εμπορικά καταστήματα να κλείνουν, ενώ όλη την προηγούμενη μέρα δεν κάνουν καν τζίρο. Θα πρέπει να αποφασίσουμε ότι είναι προς όφελος των ιδίων των καταστηματαρχών, να αλλάξουν το ωράριο τους, ώστε αυτές οι εκατοντάδες πολιτών που κάθε βράδυ απολαμβάνουν την έξοδο τους στην περιοχή, να μπορούν να μπουν και στα καταστήματα μας“.

Καταστηματάρχες που προωθούν την προοπτική αυτή, επεσήμαναν ότι μέχρι τώρα το ζήτημα δεν έμπαινε στο τραπέζι είτε λόγω συνδικαλιστικών θέσμιων, είτε επειδή οι πλείστες εμπορικές επιχειρήσεις της περιοχής είναι οικογενειακές και ως εκ τούτου πολλοί δεν ήθελαν να θυσιάσουν ώρες προσωπικής και οικογενειακής ανάπαυσης για τέτοιες αλλαγές. Υποστήριξαν ωστόσο ότι η ψαλίδα στην οικονομική δραστηριότητα μεταξύ λιανικού εμπορίου και κέντρων αναψυχής στο αναπλασθέν εμπορικό κέντρο της Πάφου είναι πλέον τόσο μεγάλη, που είναι κρίμα να φυτοζωούν τα καταστήματα ενώ οι επιχειρήσεις φαγητού και ποτού διώχνουν κόσμο κάθε βράδυ κατά την έκφραση τους από την υπερβολική ζήτηση.

Θυμίζουμε ότι σχετική πρόταση κατέθεσαν τα τελευταία δύο χρόνια και δημοτικοί σύμβουλοι στον Δήμο Πάφου, με πρωτοβουλία του δημοτικού συμβούλου του ΔΗΚΟ Εύρου Λοιζίδη, προκειμένου να αναζωογονηθεί η περιοχή.

«Ο Δήμος έχει ευθύνη να βρει τρόπους και να δώσει κίνητρα στον κόσμο να αγκαλιάσει και να αγαπήσει την αγορά της Πάφου», επεσήμανε ο κ. Λοιζίδης. «Η πρόταση αυτή θα μπορεί να συζητηθεί και να εμπλουτιστεί και με άλλες εισηγήσεις και ιδέες, έτσι ώστε να γίνει κάτι καλό και οργανωμένο για την σωστή ανάπτυξη της περιοχής της παλιάς αγοράς. Η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη της περιοχής αυτής είναι ένα στοίχημα που πρέπει ως τοπική αρχή να κερδίσουμε».

Πηγή: PafosNet