Οι εκδηλώσεις του Πάφος2017 κινδυνεύουν λόγω των καθυστερήσεων στα έργα (VIDEO)

Οι εκδηλώσεις του Πάφος2017 κινδυνεύουν λόγω των καθυστερήσεων στα έργα (VIDEO)

Στις 22 Μαρτίου ξεκινάει μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Πάφος2017. Η έκθεση Room in a Wall θα φιλοξενήσει έργα του διάσημου Aron Rossman-Kiss θα είχε σαν έδρα της βάση αρχικού προγράμματος το ανακαινισμένο και ανανεωμένο Χάνι του Ιμπραήμ.

Δυστυχώς όμως το Χάνι του Ιμπραήμ είναι ακόμα ένα εργοτάξιο. Οι άνθρωποι του Πάφος2017 τρέχουν και δεν φτάνουν αυτή την στιγμή για να γίνει η έκθεση στην Οικία Shelley. Αυτό που τους προβληματίζει έντονα όμως είναι όλες οι υπόλοιπες εκδηλώσεις, αρκετές εντός Απριλίου, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να διοργανωθούν στο Χάνι του Ιμπραήμ.


Οι συντελεστές του Πάφος2017 όταν στα μέσα της προηγούμενης χρονιάς είχαν καταρτίσει το τελικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2017, είχαν πιέσει το Δήμο Πάφου να τους δώσει ρεαλιστικές ημερομηνίες παράδοσης έργων ζωτικής σημασίας, όπως Χάνι του Ιμπραήμ, Αττικό, Μαρκίδειο, Πλατεία Δημαρχείου κλπ. Όπως φαίνεται καμία από αυτές τις ημερομηνίες δεν τηρήθηκε, για πολλούς και διάφορους λόγους. Πρόσφατο παράδειγμα η φαντασμαγορική, κατά τ άλλα, τελετή έναρξης, με κιγκλιδώματα, σκάμματα κλπ… Και όπως γίνεται συνήθως, αυτός που φταίει λιγότερο, επηρεάζεται και περισσότερο.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Μαρκίδειο Θέατρο. Ένας χώρος ζωτικής σημασίας για μεγάλο μέρος των εκδηλώσεων του Πάφος2017. Όπως θα δείτε στο πιο κάτω video του φίλου Βαγγέλη Μαυρονικόλα, παραμένει ακόμα ένα τεράστιο εργοτάξιο με άγνωστες ημερομηνίες παράδοσης…

Και όπως γίνεται συνήθως, αυτός που φταίει λιγότερο, επηρεάζεται και περισσότερο

Ούτε ψύλλος στον κόρφο των παιδιών του Πάφος2017, που βλέπουν τα ξενύχτια και τις θυσίες τόσων χρόνων να βρίσκουν εμπόδιο τα τσιμέντα και τα σκάμματα των έργων του Δήμου Πάφου.