Ο Αρμακόλας έβαλε 21 πόντους και πήραμε το Χρυσό

Ο Αρμακόλας έβαλε 21 πόντους και πήραμε το Χρυσό

ΧΡΥΣΟΙ ΕΦΗΒΟΙ! ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥΡΗ ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!

Τα κατάφεραν! Η Εθνική Εφήβων μετά την εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στο Λουξεμβούργο στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γ΄ Κατηγορίας, πέτυχε μεγάλη νίκη κόντρα στην αντίστοιχη του Μονακό στο πλαίσιο του τελικού της διοργάνωσης με 68-48, εξασφαλίζοντας την άνοδό της στη Β’Κατηγορία. Πρόκειται για ένα ιστορικό επίτευγμα του συγκροτήματος του Δημήτρη Κουκούρη, που έρχεται ως επιστέγασμα της επιτυχίας της Εθνικής Παίδων.


Η Εθνική μας ήταν υποδειγματική σχεδόν σε όλα τα σημεία του αγώνα, μη αφήνοντας περιθώρια στον αντίπαλο να αμφισβητήσει την κυριαρχία της, καταστώντας σαφές από τα πρώτα δευτερόλεπτα ότι ήταν αποφασισμένη για την νίκη-άνοδο. Παρ ‘όλα αυτά ήταν ένα πολύ αξιόμαχο σύνολο που διατηρούσε διαρκώς εαυτό σε επαφή με το σκορ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκτισε διαφορά 4 πόντων στο ημίχρονο, την οποία στη συνέχεια διεύρυνε με τα επί μέρους 16-9 και 21-12 σε Τρίτη και τέταρτη περίοδο.

Κατ’ επέκταση η Κύπρος παραθέτει ένα ακόμα δείγμα της σοβαρής δουλειάς που λαμβάνει χώρα σε αναπτυξιακό επίπεδο με τα αποτελέσματα να αποτυπώνουν και την εικόνα του γεγονότος.

Όπως και σε όλο το τουρνουά, ο  Στέφανος Τίγκας πραγματοποίησε ηγετική εμφάνιση με 17 πόντους, 6 ριμπάουντ, 6 ασσίστ και 5 κλεψίματα. Στο ίδιο θετικό μοτίβο συνεισφοράς και ο Γιώργος Αρμακόλας που πέτυχε 21 πόντους, παίρνοντας 7 ριμπάουντ και μοιράζοντας 3 ασσίστ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-19, 11-8, 16-9, 21-12

Κύπρος (Δημήτρης Κουκούρης)

Νοταρίδης , Μάτσης 6, Χριστοδουλίδης  6, Χριστοφίδης  10, Αρμακόλας 21, Βύρωνος , Κουτούρης , Δ. Νεοφύτου , Μαλαθούρα  2, Τίγκας 17, Α. Νεοφύτου, Τσουλούπας .

Μονακό (Φιλίπ Μπεόρκια)

Ζερμπίμπ 8, Μάια, Κιτάνε 13, Φαές 9, Ντιόπ 2, Βεράντο 7, Γκεγέ 9, Εμπντού, Εουσεμπί, Γκαβρολοβίτσι.