Ο επανασχεδιασμός του έργου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς δεν αποτελεί χρονοβόρα διαδικασία διαμηνύει ο Υπουργός Συγκοινωνιών

Η οικονομική συγκυρία είναι τέτοια που δεν θα μας επιτρέπει να κάνουμε μεγαλεπήβολους σχεδιασμούς


δήλωσε από τον Παχύαμμο ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος , προσθέτοντας πως προτεραιότητα του Υπουργείου του είναι να προχωρήσει με την υλοποίηση ώριμων έργων . Ο κ Μητσόπουλος κληθείς να σχολιάσει την τροχιοδρόμηση των έργων στην επαρχία Πάφου είπε « όπως γνωρίζετε καλά εξαγγείλαμε και ήδη βρίσκεται στο στάδιο υλοποίησης ένα πολύ σημαντικό έργο της Πάφου, που είναι η αναβάθμιση και ανάπλαση της Λεωφόρου Τάφοι των Βασιλέων, σε μια κατεξοχήν τουριστική περιοχή».

Πρόσθεσε επίσης, πως μέσα στους σχεδιασμούς του Υπουργείου του, είναι η ολοκλήρωση του οδικού δικτύου το οποίο συνδέει την Πάφο με το Διεθνές Αερολιμένα της Πάφου . Και αυτό το έργο είπε « δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να αρχίσουμε σταδιακά την ολοκλήρωση του».

Ο κ . Μητσόπουλος αναφερόμενος στο οδικό δίκτυο που συνδέει την Πάφο με την Πόλη Χρυσοχούς είπε πως γίνεται ένας επανασχεδιασμός του πολύ σημαντικού αυτού έργου – όπως το χαρακτήρισε- με την ελπίδα ότι μέσα από τον επανασχεδιασμό αυτό, να γίνει κατορθωτή, η μείωση του κόστους της κατασκευής του έργου .

Ο Υπουργός συγκοινωνιών και Έργων είπε ακόμη « βεβαίως θα δούμε πως θα μπορέσει να αρχίσει επειγόντως η κατασκευή αυτού του δρόμου, με την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα», η οποία κατασκευή , – όπως συνέχισε- είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς.

Το υπουργικό συμβούλιο πρόσθεσε, με εισήγηση δική μας, έχει πάρει ήδη απόφαση για τη σύσταση νέας επιτροπής η οποία θα κάνει τον επανασχεδιασμό του έργου, σημειώνοντας πως δεν πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία.

« Να μην τρομάζει η ιδέα του επανασχεδιασμού» είπε, προσθέτοντας πως το Υπουργείο του επί του υφιστάμενου σχεδίου θα προσπαθήσει να επιφέρει κάποιες διορθώσεις ώστε να μειωθεί σημαντικά το κόστος και να είναι- όπως είπε- πιο εφικτή η υλοποίηση και κατασκευή του έργου.

Η απόφαση μας κατέληξε, είναι να προχωρήσουμε σταδιακά, και αφού εξορθολογήσουμε νοικοκυρεμένα το κόστος κατασκευής του έργου, να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/