Ο Φάκελος του “Παραλιακού Μετώπου” οδεύει προς τα Δικαστήρια

Ο Φάκελος του “Παραλιακού Μετώπου” οδεύει προς τα Δικαστήρια

Άλλη μια υπόθεση που αφορά στον Δήμο Πάφου παίρνει, όπως θεωρείται πια δεδομένο, τον δρόμο της Δικαιοσύνης, αφού η εν εξελίξει ποινική έρευνα του τελευταίου 18μηνου δείχνει σαφώς προς την κατεύθυνση των ποινικών ευθυνών αρκετών ενεχομένων στην υπόθεση.

Αποκαλυπτικές πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι η εξέταση του φακέλου του παραλιακού μετώπου Πάφου στη Γενική Εισαγγελία έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί, μετά την προώθησή του από την Αστυνομία Πάφου, και θεωρείται θέμα λίγων εβδομάδων για να καταχωρηθεί υπόθεση στη Δικαιοσύνη.


Το έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Κάτω Πάφου άρχισε τον Νοέμβριο του 2007 και ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2009 αφού δόθηκε παράταση δυόμισι μηνών. Η πρώτη φάση της σύμβασης ήταν συγχρηματοδοτούμενη από ευρωπαϊκά κονδύλια, ενώ η δεύτερη φάση, που αφορούσε εργασίες σε ιδιωτικές περιουσίες, χρηματοδοτήθηκε από κονδύλια του Δήμου Πάφου. Η αξία του συμβολαίου του έργου ήταν 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η Ελεγκτική Υπηρεσία, φαίνεται ότι πάρα πολλές οδηγίες για αλλαγές δόθηκαν από τον μηχανικό του έργου χωρίς εκ των προτέρων έγκριση του εργοδότη. Διαπιστώθηκε ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου, είχαν εκδοθεί προς τον εργολάβο πέραν των 120 οδηγιών για αλλαγές, από τις οποίες μόνο οι 62 υποβλήθηκαν στην Τεχνική Καθοδηγητική Επιτροπή για έγκριση.

Μετά από γραπτές οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, άρχισε η λήψη καταθέσεων από τους ανακριτές του ΤΑΕ Πάφου σε σχέση με την υπόθεση και σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», έχουν πλέον ληφθεί πέραν των 15 καταθέσεων, ενώ από τα γραφεία του ΤΑΕ πέρασαν εργολάβοι και υπεργολάβοι, καθώς και άλλα άτομα που καθηκόντως είχαν άμεση εμπλοκή με το έργο.

Πηγή: Φιλελεύθερος