Παραδίδεται στην κυκλοφορία η Θερμοπυλών

Παραδίδεται στην κυκλοφορία η Θερμοπυλών

Ένα από τα πλέον δύσκολα σημεία του υπό ανάπλαση εμπορικού κέντρου της Πάφου έχει χθες ολοκληρωθεί και από απόψε ή αύριο το πρωί, δίδεται στην κυκλοφορία.
Πρόκειται για την οδό Θερμοπυλών, οι εργασίες ανάπλασης της οποίας ήταν το δυσκολότερο μέρος των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη λόγω των πολλών ελλείψεων σε θέματα χαρτογράφησης υπηρεσιών και προβληματικών αγωγών που είχαν διαπιστωθεί.

Τα έργα ωστόσο στην οδό αυτή του παραδοσιακού παζαριού της πόλης ολοκληρώθηκαν από χθες και μετά την επίστρωση της με πρέμιξ, η Θερμοπυλών θα δοθεί στην κυκλοφορία, αφαιρώντας ένα τεράστιο «βραχνά» της δημοτικής αρχής και δεκάδων καταστηματαρχών της ευρύτερης περιοχής.


Το τμήμα της Θερμοπυλών που έχει αποπερατωθεί εκτείνεται από την περιοχή των γνωστών αποθηκών Χαβουζάρη μέχρι τη συμβολή με την οδό Ζήνωνος, ενώ εντός των επόμενων ημερών θα δοθεί στην κυκλοφορία και το υπόλοιπο τμήμα της, από την συμβολή με τη Ζήνωνος μέχρι τα φώτα τροχαίας της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, στο γνωστό σημείο «Bata».

Με γοργό ρυθμό, παράλληλα, προχωρούν και οι εργασίες ανάπλασης σε άλλα σημεία του εμπορικού και ιστορικού κέντρου της πόλης.

Εκτιμάται από τους αρμόδιους του Δήμου Πάφου ότι σε διάστημα λίγων ημερών θα ολοκληρωθεί η τοποθέτηση μαρμάρινου δάπεδου στην αναπλασθείσα Θερμοπυλών, ενώ η κεντρική λεωφόρος Γρίβα Διγενή, που εκτείνεται από την κεντρική πλατεία της πόλης μέχρι την ανατολική είσοδο της Πάφου, θα είναι και αυτή έτοιμη εντός του Αυγούστου. Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου