Στην τελική ευθεία η εκδίκαση της υπόθεσης ΣΑΠΑ

Στην τελική ευθεία η εκδίκαση της υπόθεσης ΣΑΠΑ

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η εκδίκαση της υπόθεσης του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου, μετά από μεγάλο αριθμό δικάσιμων και κατάθεση τεκμηρίων.

Οι πέντε κατηγορούμενοι στην υπόθεση ΣΑΠΑ αναμένεται να προσαχθούν σήμερα ενώπιον του μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο.


Μετά τις τελικές αγορεύσεις της κατηγορούσας αρχής, που εκπροσωπείται από τον Ανώτερο Δικηγόρο της Δημοκρατίας Νίνο Κέκκο και τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου και του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου Ε. Ευσταθίου, δικηγόρου Σάββα Αγγελίδη, στη σημερινή δικάσιμο αναμένεται να αγορεύσει ο συνήγορος υπεράσπισης του 5ου κατηγορούμενου Γιώργου Σιαηλή, δικηγόρος Κώστας Σιαηλής.

Ακολούθως αναμένεται να οριστεί ημερομηνία στο πλαίσιο της οποίας το δικαστήριο θα επιφυλαχθεί να ανακοινώσει την απόφαση του.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν 61 συνολικά κατηγορίες.

Όλα τα αδικήματα που διέπραξαν οι κατηγορούμενοι αποδεικνύονται μέσα από τις μαρτυρίες που προσκομίστηκαν, υποστήριξε η κατηγορούσα αρχή και αποδεικνύεται, όπως επεξήγησε, κυρίως με περιστατική μαρτυρία ή μέσω μαρτυρίας εμπλεκομένων προσώπων, οι οποίοι δεν κατηγορούνται και χρησιμοποιούνται ως μάρτυρες κατηγορίας.

Στην προκειμένη περίπτωση, η κατηγορούσα αρχή ανέφερε, πως χρησιμοποίησε ως μάρτυρες κατηγορίας αυτούς που έδιναν χρήματα στους κατηγορούμενους ούτως ώστε να μπορέσει να αποδείξει τα αδικήματα εναντίον των δημοσίων αξιωματούχων.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι των κατηγορουμένων που ήδη αγόρευσαν ενώπιον του δικαστηρίου κάλεσαν το δικαστήριο να κρίνει τη μαρτυρία του τέως ΓΔ του ΣΑΠΑ Ε. Μαλληκίδη με προσοχή και να αποφασίσει κατά πόσο υπάρχει άλλη μαρτυρία ενισχυτική της μαρτυρίας Μαλληκίδη.

Πηγή: ΚΥΠΕ