Το Πάφος 2017 συναντά τους ξενοδόχους‏

Το Πάφος 2017 συναντά τους ξενοδόχους‏

Αναπτύσσοντας τη στενή συνεργασία και επιθυμώντας την αξιοποίηση της ευκαιρίας της ΠΠΕ για προσέλκυση τουρισμού στην Πάφο, ο Οργανισμός ΠΑΦΟΣ 2017 προσκάλεσε στα γραφεία του τους Διευθυντές των ξενοδοχείων της Πάφου, τον Πρόεδρο και μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου, εκπρόσωπο από τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτορείων Κύπρου και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Διευθυντών Ξενοδοχείων.

Η παρουσίαση είχε γενικό θέμα “Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017 και συνεργασία για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Πάφο”


Μέσα από την παρουσίαση ο Πρόεδρος του Οργανισμού ΠΑΦΟΣ2017 Δρ. Χρίστος Πατσαλίδης, αναφέρθηκε στην ποιότητα και δυναμική που έχει δημιουργήσει ο θεσμός στην πορεία του, προσελκύοντας δημιουργούς και καλλιτέχνες, με διεθνή αναγνώριση.

Αναφέρθηκε σε ένα νέο ρεύμα τουρισμού, τον πολιτιστικό τουρισμό, μια θεματική μορφή τουρισμού, αφού πρόκειται για τουρίστες που ταξιδεύουν αποκλειστικά σε πόλεις που έχουν ιστορία, παράδοση, πολιτιστική ταυτότητα, αλλά και πολιτιστικές δράσεις.

Τα τελευταία χρόνια ο πολιτιστικός τουρισμός παρουσιάζει αυξητικές τάσεις κυρίως λόγω αλλαγής του προφίλ των τουριστών, δημιουργώντας ένα ρεύμα που ακολουθεί και συμμετέχει στον μεγάλο αυτό θεσμό, τονίζοντας ότι αυτός ο επισκέπτης ξοδεύει πολύ περισσότερα από τον μέσο τουρίστα.

Ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, συμπλήρωσε, αποτελεί ένα προορισμό για τον πολιτιστικό τουρισμό – και η ενθάρρυνση του πρέπει να γίνει κοινός στόχος του Οργανισμού αλλά και τον ξενοδόχων της Πάφου.

Παρουσιάζοντας για πρώτη φορά σημαντικά γεγονότα και κορυφαίες στιγμές του προγράμματος της ΠΠΕ Πάφος2017 ο Πρόεδρος προσκάλεσε όλους τους παρευρισκομένους να συμβάλουν στο έργο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας μέσα από το Πρόγραμμα Χορηγιών που δημιούργησε ο Οργανισμός. Μέσα από ένα υψηλής ποιότητας ποικιλόμορφο και πολυθεματικό πρόγραμμα, ανάφερε, η Πάφος το 2017 θα προσφέρει ένα πολιτιστικό προϊόν στον Κύπριο πολίτη αλλά και στον επισκέπτη.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πάφος2017 σημείωσε ότι τέτοιες ευκαιρίες δεν πρέπει να μένουν αναξιοποίητες και ότι βρισκόμαστε στη διάθεση των τουριστικών επιχειρήσεων για περαιτέρω συνέργειες αναμένοντας την ενεργή συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Χορηγών Φιλοξενίας του Οργανισμό για μια πετυχημένη πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017.

Αναμένουμε επίσης, ανάφερε, τη στενή συνεργασία για προώθηση και προβολή του Πάφος2017 στα πλαίσια των ευρωπαϊκών εκστρατειών του ΚΟΤ.

Εκ μέρους των ξενοδόχων, ο Πρόεδρος του της Επαρχιακής Επιτροπής του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου, Θέμης Φιλιππίδης, ευχαρίστησε τον Οργανισμό για την πρωτοβουλία και την παρουσίαση, υπογραμμίζοντας την σημασία αυτών των συναντήσεων ως γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας με όλους του εμπλεκόμενους φορείς και σημείωσε ότι η τουριστική βιομηχανία και ιδιαίτερα ο ξενοδοχειακός τομέας θα στηρίξει την ΠΠΕ Πάφος2017.