Φωταγώγηση του Μεσαιωνικού Κάστρου

Την παντελή αδυναμία του Τμήματος Αρχαιοτήτων στο να φροντίσει να φωταγωγήσει το μνημείο του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου  διαπιστώνει η Τοπική Αρχή ανέφερε ο  Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος σε δηλώσεις του  μετά το πέρας της χθεσινοβραδινής πολύωρης συνεδρίας της ολομέλειας του Δημοτικού συμβουλίου Πάφου, σημειώνοντας πως ευθύνη για την φωταγώγηση του φέρει το Τμήμα Αρχαιοτήτων .

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε ότι το γεγονός ότι παραλείπει το Τμήμα Αρχαιοτήτων είτε για λόγους οικονομικούς είτε αμέλειας ή για  άλλους  λόγους στην φωταγώγηση του Κάστρου,  δεν άφηνε άλλο περιθώριο στην Τοπική Αρχή από το να επέμβει  και με δικά της  έξοδα να προχωρήσει  στην συντήρηση του ήδη υφιστάμενου εξοπλισμού φωταγώγησης του Κάστρου το οποίο αποτελείται από εννέα μεγάλους προβολείς.  


Πρόσθεσε επίσης, πως το  συνολικό κόστος ανέρχεται στις  2.5 χιλιάδες ευρώ.

Θα προχωρήσει ο Δήμος Πάφου – όπως είπε- με δικά του έξοδα να κάνει την πλήρη αντικατάσταση και συντήρηση αυτών των προβολέων και με δική του ξεχωριστή παροχή θα δώσει ρεύμα,  την οποία αρνήθηκε και η Αρχή Λιμένων.

Ο κ. Φαίδωνος αποκάλυψε ότι έχει στείλει ξεκάθαρη και αυστηρή επιστολή στη Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων ότι αυτό το κόστος είναι δικό τους και πρέπει να το αναλάβουν.

Επεσήμανε επίσης πως όταν και εφόσον θα γίνει η ολοκληρωμένη μελέτη για εσωτερική και εξωτερική φωταγώγηση στη βάση πολύ εμπεριστατωμένης  επιστημονικής μελέτης και να γίνει η υλοποίηση το 2017 έως τότε θα ισχύσει αυτός  ο φωτισμός ο ήδη -όπως είπε- επαγγελματικός.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ)