Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση διοργάνωσε χθες η Λέμπα

Μικροί και μεγάλοι τίμησαν χθες τη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην Λέμπα της Επαρχίας Πάφου. Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Πολιτιστική Κίνηση Λέμπας σε συνεργασία με την Κοινοτική Αρχή περιλάμβανε παζάρι με την πώληση αντικειμένων χειροτεχνίας και παραδοσιακών γλυκισμάτων αλλά και παιχνιδιών και άλλων αντικειμένων.


Ο πρόεδρος του Κοινοτικού συμβουλίου Λέμπας Θουκής Χρυσοστόμου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως η εκδήλωση « Χριστουγεννιάτικο χωριό » διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Λέμπα, δίδοντας – όπως είπε- την ευκαιρία στους γονιούς να το επισκεφτούν για να διασκεδάσουν τα παιδιά τους.

Επιπρόσθετα η εκδήλωση σημείωσε, έδωσε την ευκαιρία σε καταστηματάρχες παραδοσιακών εδεσμάτων να εκθέσουν τα είδη τους.

Ο κόσμος συνέχισε, αγκάλιασε με μεγάλη χαρά την εκδήλωση και ευχήθηκε, όπως αυτή καθιερωθεί .

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Κίνησης Λέμπας Κώστας Τσιαρκέζος δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως η Πολιτιστική Κίνηση Λέμπας είναι μια νεοσύστατη ομάδα και είναι το πρώτο event που διοργανώνει.

Ο κ. Τσιαρκέζος είπε ότι η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη αρχικά στα παιδιά και μετά στους μεγάλους, προσθέτοντας πως αυτή περιλάμβανε μεταξύ άλλων την άφιξη λεωφορείου- Λονδρέζικου στυλ- που ξενάγησε τα παιδιά στην περιοχή , αλλά και την άφιξη του Αι Βασίλη με την άμαξα που μοίρασε δώρα στα παιδάκια.

Ξεχωριστή νότα έδωσαν τα Χριστουγεννιάτικα παρασκευάσματα όπως μπισκοτένιοι χιονάνθρωποι, μπισκοτένια δενδράκια αλλά και τα Χριστουγεννιάτικα μπισκοτένια σπιτάκια στολισμένα με πολύχρωμες καραμέλες Καναδέζικων συνταγών.

Από την εκδήλωση δεν απουσίαζαν και οι παραγωγοί παραδοσιακών προϊόντων, όπως ελαιόλαδων, σουτζιούκο και διάφορων φρούτων.

Η γιορτινή ατμόσφαιρα συνεχίστηκε μέχρι αργά το απόγευμα ενώ ο ερχομός του Αι Βασίλη αποτέλεσε τη μεγάλη έκπληξη για μικρούς και μεγάλους.