Άμεσα διάλογος για Μαρίνα Πάφου

Άμεσα διάλογος για Μαρίνα Πάφου

Επιστολή απέστειλε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων βουλευτής Πάφου Αντώνης Αντωνίου στον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργο Λακκοτρύπη αναφορικά με την κατασκευή και λειτουργία Μαρίνας στην περιοχή «Πότιμα» της επαρχίας Πάφου.

Στην επιστολή του ο κ. Αντωνίου αναφέρεται στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία ανοίγει ο δρόμος για υλοποίηση του μεγάλου έργου της μαρίνας Πάφου.


Μετά από πολύχρονες νομικές διαδικασίες σημειώνει ο κ. Αντωνίου, δίνεται η δυνατότητα στο Υπουργείο και στην κοινοπραξία “Poseidon Grand Marina of Paphos”, να προχωρήσουν σε συζήτηση και υπογραφή σύμβασης για το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη χρηματοδότηση και τη λειτουργία/ διαχείριση για 90 χρόνια του συγκεκριμένου έργου.

Η στασιμότητα έξι χρόνων, στο χειρισμό των προσφορών για τη κατασκευή της μαρίνας και η μη κατακύρωση του έργου, υπήρξε καταδικαστική, όπως αναφέρει ,για τις προοπτικές ανάπτυξης της επαρχίας στον τομέα του ναυτικού τουρισμού, προσθέτοντας πως χάθηκε πολύτιμος χρόνος και οικονομικά οφέλη για τον τόπο μας που δεν πρόκειται να αντισταθμιστούν ποτέ.

Έχοντας υπόψη τα πιο πάνω, καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Αντωνίου, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ως Αρμόδια Αρχή για το έργο, επιβάλλεται να καλέσει άμεσα την επιλεγείσα κοινοπραξία σε διάλογο, ώστε το συντομότερο δυνατό να διαφανεί η δυνατότητα προώθησης του σημαντικού αυτού αναπτυξιακού έργου για να μην χαθεί άλλος χρόνος.