Άρον-άρον αφαλάτωση στην Πάφο

Άρον-άρον αφαλάτωση στην Πάφο

Το Υπουργείο Γεωργίας σπεύδει να προκηρύξει διαγωνισμό για κατασκευή μονάδας αφαλάτωσης στην Πάφο, ύστερα από το κατσάδιασμα που δέχθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, ο οποίος με γνωμάτευσή του εξανέμισε την πρόθεση αγοράς ή διαχείρισης υφιστάμενης κινητής μονάδας, με απευθείας διαδικασίες, χωρίς προκήρυξη διαγωνισμού.

Μάλιστα, ο Γενικός Εισαγγελέας διαπιστώνει ευθύνες για το γεγονός ότι το υπουργείο δεν μερίμνησε για το ξήλωμα της μονάδας εδώ και τρία χρόνια και εισηγείται να αναζητηθούν ευθύνες. Επικρίνει επίσης το υπουργείο, ότι απέκρυψε στοιχεία και πληροφορίες ακόμη και από τον ίδιο τον Εισαγγελέα.


Ύστερα από τα πιο πάνω, ο υπουργός αναμένεται να δώσει οδηγίες για προκήρυξη του διαγωνισμού το συντομότερο δυνατό. Ο Γενικός Εισαγγελέας «έκοψε τον βήχα» του υπουργείου με γνωμάτευση του ημερομηνίας 22 Δεκεμβρίου 2016, η οποία κυκλοφόρησε μόλις την περασμένη Πέμπτη και αρχικά χαρακτηρίζει την ενημέρωση της οποίας έτυχε από το Τμήμα Υδάτων, ως «ελλιπέστατη και ανεπαρκή σε βαθμό που δεν προκύπτει με σαφήνεια ούτε το πραγματικό υπόβαθρο επί του οποίου εδράζεται το νομικό σας ερώτημα, ούτε τι ακριβώς προστίθεστε να κάνετε». Ο κ. Κληρίδης υποδεικνύει επίσης: «Η παρουσίαση των γεγονότων μιας υπόθεσης προς τον Γενικό Εισαγγελέα αποτελεί υποχρέωση των εκάστοτε Τμημάτων που αποτείνονται στη Νομική Υπηρεσία για γνωμάτευση».

Πηγή: Φιλελεύθερος