Άρχισε με απόλυτη τάξη η εκλογική διαδικασία

Άρχισε με απόλυτη τάξη η εκλογική διαδικασία

Με απόλυτη τάξη και ηρεμία άρχισε η εκλογική διαδικασία στην πόλη της Πάφου για ανάδειξη του νέου δημάρχου για τα επόμενα δύο χρόνια. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7.00 το πρωί και οι πρώτοι ψηφοφόροι άσκησαν νωρίς – νωρίς το εκλογικό τους δικαίωμα .

Ο Έφορος εκλογής για τις αναπληρωματικές εκλογές Γιαννάκης Μαλλουρίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως” όλα τα εκλογικά κέντρα στο Δήμο Πάφου για σκοπούς της εκλογής Δημάρχου έχουν ανοίξει στις 06:00 και στις 07:00 άρχισε η ψηφοφορία”.


Mέχρι τώρα συνέχισε, δεν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα, υπάρχει ροή ψηφοφόρων θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και στην συνέχεια θα σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες σ’ ότι αφορά το ποσοστό των ψηφισάντων”.

Βέβαια το ποσοστό προσέλευσης τις πρώτες ώρες , όπως εξάλλου συμβαίνει σε κάθε εκλογική διαδικασία, είναι μικρό. Οι περισσότεροι ψηφοφόροι συνήθως προσέρχονται στις κάλπες γύρω στις 10:00 το πρωί και η ψηφοφορία διεξάγεται μέχρι τις 18:00 ώρα που κλείνουν οι κάλπες.

Είναι βέβαια γνωστό ότι την δημαρχιακή έδρα σε αυτή την αναπληρωματική εκλογή διεκδικούν οι Άριστος Βασιλειάδης την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του οποίου στηρίζουν τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Φαίδωνας Φαίδωνος που στηρίζεται από τον ΔΗΣΥ, ο Δώρος Παφίτης που υποστηρίζεται από τη Συμμαχία των πολιτών, ο ανεξάρτητος Ανδρέας Μασούρας υποστηρίζεται από το κίνημα των οικολόγων Περιβαλλοντιστών , ο ανεξάρτητος Ανδρέας Χρυσάνθου, ο ανεξάρτητος Χρύσανθος Χρυσάνθου, ο ανεξάρτητος Βαγγέλης Μαυρονικόλας και η ανεξάρτητη Σόφη Χαμπιαουρίδου.

Δικαίωμα ψήφου έχουν 18.023 ψηφοφόροι από τους οποίους οι 2.088 δηλαδή ποσοστό 12% είναι κοινοτικοί. Σε όλη την δημαρχούμενη περιοχή λειτουργούν σήμερα 30 εκλογικά κέντρα.

Ο κ. ΜαλλουρίDης σημείωσε επίσης πως ” αν όλα εξελιχθούν ομαλά και δεν υπάρξει παράταση πολύ πιθανό να έχουμε γύρω στις 20:00 απόψε ή ακόμα και πιο νωρίς εκλογικό αποτέλεσμα”.

Πρόσθεσε επίσης πως ” στόχος μας είναι να διεξαχθεί και αυτή η εκλογική διαδικασία σε συνθήκες νομιμότητας και ομαλότητας “, και να ψηφίσουν οι ψηφοφόροι – όπως είπε- ανεπηρέαστα με την μυστικότητα της ψηφοφορίας να είναι πλήρως διασφαλισμένη.

Είπε ακόμη, πως όπως όλες οι προετοιμασίες γίνονται στις γενικές εκλογές έτσι έγιναν και για τις αναπληρωματικές εκλογές, σημειώνοντας πως η Επαρχιακή Διοίκηση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει και το χειρότερο σενάριο.

Σε σχέση με την χθεσινή μέρα ο κ. Μαλλουρίδης είπε πως κύλησε ομαλά και ήσυχα στην πόλη της Πάφου και πως δεν έγινε καμία καταγγελία , ούτε διαπιστώθηκε παράβαση της νομοθεσίας .

“Για μας οι εκλογές, είναι εκλογές”, κατέληξε.