Έκθεση «Ηρωίδες της Κύπρου» στο Τεχνόπολις20

Έκθεση «Ηρωίδες της Κύπρου» στο Τεχνόπολις20

Η έκθεση με τίτλο «Ηρωίδες της Κύπρου» που εγκαινιάζεται σήμερα στην Πάφο, αποτελεί μια συλλογή από πορτρέτα και ιστορίες γυναικών από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, που αποτελούν παράδειγμα αγάπης, θάρρους και αφοσίωσης στην κοινωνία μας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Τα εγκαίνια θα τελέσει η Λειτουργός Κοινωνικής Συμμετοχής και Ανάπτυξηςστον Οργανισμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος 2017, Έρικα Χαραλάμπους, ενώ το 30% των καθαρών εσόδων από τις πωλήσεις των έργων θα δοθούν στον φιλανθρωπικό οργανισμό Caritas Cyprus.


Η έκθεση περιλαμβάνει πορτρέτα γυναικών από την μυθολογία, την ιστορία, την σύγχρονη εποχή όπως και πορτρέτα άγνωστων γυναικών.

Ανακαλύπτει επίσης ιστορίες γυναικών της κοινότητας μας που πρωτοπορούν, που επηρεάζουν και στηρίζουν την κοινωνία, που συχνά δεν είναι αναγνωρίσιμες αλλά βρίσκονται ανάμεσά μας, που είναι απαραίτητες για την λειτουργία της κοινωνίας, που αγαπούν και ηγούνται πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας.

Τα έργα είναι κυρίως- όπως αναφέρεται – συλλογή, απόψη, φιδωτά και πίνακες της καλλιτέχνιδας Mary Chojnowski.

Πολλά από τα έργα έχουν δημιουργηθεί με τη βοήθεια άλλων καλλιτεχνών, μαθητών και άλλων ομάδων της κοινότητας της Πάφου με την καθοδήγηση της Mary.

Ως εκ τούτου, η έκθεση αποτελεί μια κοινή προσπάθεια από τους καλλιτέχνες και την κοινότητα να αναδείξουν το θέμα των Κύπριων ηρωίδων γυναικών.

Η έκθεση έχει ως σκοπό επίσης, συνεχίζει η ανακοίνωση, να αποτελέσει μια εκπαιδευτική ευκαιρία: να διερευνήσει το ρόλο των γυναικών στην κοινότητά μας και να εμπνεύσει με θετικά γυναικεία πρότυπα, καθώς και να αναδείξει τα έργα τέχνης, αποτέλεσμα μιας ομαδικής εργασίας στα σχολεία και σε άλλες κοινωνικές ομάδες.

Η έκθεση εγκαινιάζεται απόψε στις 07:30 το απόγευμα στο Τεχνόπολις με διάρκεια μέχρι τις 11 Μαρτίου.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΑΑΡ)